Cu începere din luna octombrie, Alexandru Dobai se alătură Federației Române de Automobilism Sportiv și vine să îngroașe rândurile echipei care a pariat pe dezvoltarea și promovarea sportului auto în România.

“Mușcat” de pasiunea pentru motorsport, a renunțat la profesia de inginer pentru a descoperi, pas cu pas, secretele lumii auto. A început prin a se face remarcat în echipa de organizatori a Raliului României, experiența acumulată oferindu-i șansa de a cunoaște și de a înțelege mecanismele care guvernează această disciplină.

Ca jurnalist a deschis un capitol nou în publicistica auto prin realizarea unor anuare dedicate sportului cu motor, la care s-au adăugat istoriile unor mărci cunoscute de automobile. Conștient de importanța culturii auto, a crezut în această idee și a refuzat să creadă că este mult prea devreme pentru materializarea ei. Dar implicarea sa pe scena auto a mers mult mai departe, Alex fiind cunoscut și pentru activitatea sa ca atașat de presă sau comentator de televiziune, toate făcute din ipostaza unui fin cunoscător, care a gustat plăcerea evoluţiei în lumea curselor.

Îndrăgostit iremediabil de motorsport, Alex rămâne totuși un jucător. Revenit la prima dragoste, el se alătură echipei FRAS pentru a pune umărul la promovarea sporturilor cu motor și la dezvăluirea misterelor sale fascinante.