Andrei Șerban s-a impus în Cupa Mediașului, etapa a 12-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, care s-a desfășurat în weekend la Mediaș și a strâns la start nu mai puțin de 33 de concurenți.

Cu licență one event pentru această etapă, Șerban (Skoda Fabia) a reușit să încheie în 3:21,018 cele două manșe de concurs, câștigând astfel Grupa A. Locul secund a fost ocupat de Gabriel Onofrei (Nissan Silvia S15), la rândul său cu o licență one event la Mediaș, care a fost cronometrat cu 3:30,534, în timp ce pe trei s-a clasat Adorjan Zolde (Seat Ibiza Cupra) cu timpul de 3:32,827.

La Grupa B, Istvan Beko (Subaru Impreza) a fost primul, cu un timp de 3:24,842, iar pe doi s-a clasat Ovidiu Dulacioiu Etz (Mitsubishi Lancer Evo), care a încheiat manșe în 3:34,529.

Deoarece participanții cu licențe one-event nu punctează în clasamentul general, cele 25 de puncte atribuite câștigătorului etapei i-au revenit lui Adorjan Zolde, care devine astfel unul dintre favoriții din lupta pentru titlul de campion al sezonului.

Claudiu Orha (Mitsubishi Colt) a fost al 6-lea la Mediaș, însă obține locul 2 pentru clasamentul general și urcă astfel pe prima poziție, depășindu-l astfel pe Bedo Barna, care a fost nevoit să abandoneze în acest weekend.

Astfel, în acest moment, Orha și Zolde sunt lideri în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 Dunlop, după 12 etape, ambii cu câte 123 de puncte, în timp ce Barna se află pe 3, cu 122 de puncte. Pentru stabilirea clasamentului final a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 se iau în calcul cele mai bune 6 rezultate obținute la etapele organizate separat de CNVCD, sau 5 rezultate de la etapele organizate separat de CNVCD și un rezultat de la o etapă comună cu CNVCD. Astfel, doar punctele de la o singură etapă comună cu CNVCD pot fi luate în calcul. Până în acest moment s-au desfășurat 11 runde, cu mențiunea că cea de-a patra a fost anulată.

Al treilea punctaj pentru topul general al sezonului 2018 i-a fost atribuit lui Lorant Szocs (WV Golf), al 7-lea la Mediaș, care își consolidează astfel poziția a patra.

Rezultatele complete ale etapei de la Mediaș pot fi consultate aici.

Clasamentele anuale după etapa de la Mediaș pot fi consultate aici