Adrian Rizoiu a obținut a doua victorie stagională în Campionatul Național de Rally Cross, care s-a desfășurat în weekend la Târgu Jiu, iar lupta pentru titlul de campion se va decide pe 15-16 septembrie la Bradu.

Rizoiu a reușit cel mai bun timp al etapei organizate de ACS Raideri Târgu Jiu și a fost primul la Open, urmat de Romeo Medan și Emil Boroș. Liderul clasamentului după 6 etape rămâne Gheorghe Ticuță, care a fost al patrulea la cursa din Gorj.

Astfel, după 6 etape, campionul en-titre Ticuță are 91 de puncte, în timp ce Rizoiu a adunat 84 de puncte, iar al treilea este Boroș, cu 78 de puncte. Ultima etapă, cea de la Bradu, Argeș, va decide numele campionului.

Alexandru Gheorghe s-a impus la H1, rezultat care a complicat lupta pentru prima poziție. Astfel, cu o rundă înainte de final, Eduard Marin e lider cu 114 puncte, urmat de Alexandru Brescan, cu 110 și de Gheorghe cu 108.

La H2, Octavian Stan a câștigat runda de la Târgu Jiu, însă Robert Boncescu, din locul 3 obținut în weekend, își consolidează prima poziție. Poziția secundă a fost obținută de Bogdan Achimoiu, care astfel își păstrează locul 3 în clasamentul general H2.

Lider la Open, Gheorghe Ticuță a câștigat Clasa H3 la Târgu Jiu și s-a apropiat la numai 5 puncte de Mihai Berbecaru, sosit al doilea în weekend. Al treilea pe podium, Gabriel Ungureanu a urcat pe aceeași poziție și în clasamentul clasei, având un total de 57 de puncte.

Romeo Medan a obținut o victorie importantă la Clasa H4 și s-a distanțat la 5 puncte de Emil Boroș, sosit al doilea în această rundă, astfel că vom avea un nou duel decisiv pe 15-16 septembrie la Bradu.

La Buggy 1600, succesul de la Târgu Jiu i-a asigurat lui Cristian Dunavățu prima poziția în clasamentul clasei. Astfel, cu o rundă înainte de final, Dunavățu are 111 puncte, în timp ce principalul său contracandidat, Tiberiu Lambescu are 100 de puncte.

Și la Super Buggy se menține suspansul până în ultima etapă chiar dacă Adrian Rizoiu, învingător la Târgu Jiu, are un avantaj de 13 puncte față de Vasile Șerban.

Trei echipe se duelează în acest moment pentru titlul național. Sprint Club Mioveni are 106 puncte după 6 runde, ProCar Racing Pitești a adunat 103, iar Raideri Târgu Jiu are 99 de puncte.

La întocmirea clasamentelor anuale vor fi luate în considerare rezultatele obținute la etape, cu mențiunea N-1, acolo unde N este numărul total de etape. Astfel, se va scădea cea mai slabă clasare din întreg sezonul sau neprezentarea la una dintre runde.

Clasamentele complete după 6 etape sunt disponibile aici.

Rezultatele etapei a 6-a din Campionatul Național de Rally Cross:

Juniori Rally Cross:
1. Radu Ionescu
2. Antonia Niță
3. Denis Pleșa

H1:
1. Alexandru Gheorghe
2. Iancu Niță
3. Eduard Marin
4. Alexandru Brescan

H2:
1. Robert Boncescu
2. Alexandru Brescan
3. David Presură

H3:
1. Gheorghe Ticuță
2. Mihai Berbecaru
3. Gabriel Ungureanu
4. Daniil Presură
5. Radu Bocîrcel

H4:
1. Romeo Medan
2. Emil Boroș
3. Lucian Ispas

Juniori Buggy:
1. Victor Neamțu
2. Alexandru Talianu
3. Ștefan Neamțu

Buggy 1600:
1. Cristian Dunavățu
2. Elvin Bălica
3. Florin Pătroiu

Super Buggy:
1. Adrian Rizoiu
2. Cristian Dunavățu
3. Vasile Șerban
4. Florin Pătroiu

Ecbipe:
1. ACS Raideri Târgu Jiu 20p
2. AS Sprint Club Mioveni 17p
3. CS ProCar Pitești 15p