Gergo Szabo este pe locul 3 al clasamentului general provizoriu în competiția pe care a câștigat-o în 2012 și 2013. Credit photo: Dan Străuți

Câștigătorul ediției de anul trecut, Antal Kovacs este lider în Winter Rally Covasna 2019 după primele 5 probe speciale. Podiumul competiției este format complet din echipaje din Ungaria.

Și de această dată, Kovacs l-a ales pentru postura de copilot pe Gergely Istovics și a pilotat un Ford Fiesta R5, același cu care s-a impus și în 2018.

Înaintea ultimelor două probe speciale, care vor avea loc duminică, pilotul ungar are un avantaj de 00:09,9 față de următorul clasat, Zoltan Lencse (Ford Fiesta), care în 2016 reușea să încheie pe 4 la general.

Fostul campion național absolut al României, Gergo Szabo (Mitsubishi Evo 9), de două ori învingător în Covasna (2012 și 2013), este la 00:20,8 în spatele liderului provizoriu al competiției organizate de Auto Crono.

Cătălin Grigoriu este și în acest an cel mai bine clasat român la Winter Rally Covasna. Credit photo: Dan Străuți/Autoștiri.ro

Cel mai bine clasat pilot român este Cătălin Grigoriu (Ford Fiesta R5), cel care anul trecut reușea să obțină un loc pe podium la Winter Rally Covasna alături de Bogdan Rotaru. După 5 probe speciale, Grigoriu este la 00:50,7 în spatele liderului, dar încă mai speră la o poziție în Top 3.

Revenit la competiția desfășurată pe zăpadă după 7 ani de pauză, Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), care a fost ajutat din dreapta, de această dată de Diana Hațegan, a încheiat ziua de sâmbătă pe locul 5.

La debutul său în Covasna, Titi Aur ocupă locul 6 la general înaintea ultimelor două probe. Credit photo: Dan Străuți/Autoștiri.ro

La prima sa participare, Constantin Aur (Skoda Fabia R5), cu Silviu Moraru copilot, se află pe locul 6, în timp ce echipajul Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Subaru N14 STI) este pe 7 înaintea zilei decisive.

Pentru Raul Badiu și Gabrie Lazăr, competiția din Covasna este ultimul test înaintea debutului în etapa de WRC din Suedia. Credit photo: Dan Străuți/autoștiri.ro

Aflați în plină pregătire pentru Raliul Suediei, acolo unde vor lua startul în două săptămâni, Raul Badiu și Gabriel Lazăr, pe un Renault Clio R3T, au obținut al 8-lea timp al competiției până acum.

În Top 10 se mai regăsesc echipajele Tibor Tajmel/Lajos Horvath (BMW E36) și, o surpriză plăcută, Norbert Maior/Francisca Maior (Peugeot 106).

Norbert Maior și Francisca Maior sunt surpriza plăcută înainte zilei decisive. Credit photo: Dan Străuți/Autoștiri

Duminică dimineață vor avea loc ultimele două probe speciale ale Winter Rally Covasna 2019, Harboca și Halom.

Rezultatele după primele probe speciale sunt disponibile aici.