Corpul de arbitri FRAS, cu un total de peste 340 de membri, va începe pregătirea la nivelul colegiilor județene continuând, astfel, tradiția din ultimii ani lansată de Comisia Centrală de Arbitri.

Astfel, se vor prelucra și se vor aprofunda toate noutățile apărute în 2020 în regulamentele campionatelor FRAS. De asemenea, se vor face cursuri naționale specifice pe fiecare ramură sau sector de activitate de arbitraj pentru aprofundarea regulamentelor.

Oficialii FRAS, cronometrorii, intermediarii și cei aflați pe fiecare post de arbitraj se vor afla pe agenda pregătirilor pe care Comisia Centrală de Arbitri FRAS o pregătește pentru perioada imediat următoare.

Oficialii din conducerea CCA au venit în întâmpinarea arbitrilor, oficialilor și chiar a sportivilor lansând site-ul rallycontrol.ro. Acest site lărgește semnificativ aria de interes, astfel că fiecare arbitru va găsi o serie de cursuri de Securitate, Raliuri, Viteză în Coastă, Circuit, Aparatură de cronometraj, Oficiali, etc, cursuri care sunt însoțite de o serie de întrebări-test care dau posibilitatea fiecărui arbitru să se pregătească și să se auto-evalueze.

Tot în acest context, CCA va organiza, la o dată care va fi anunțată ulterior, o serie de teste și evaluări online la care va trebui să participe fiecare arbitru sau oficial. Materialul bibliografic va fi reprezentat chiar de aceste cursuri publicate pe site-ul rallycontrol.ro.

O secțiune dedicată nu numai arbitrilor este cea de ”Sancțiuni”. Aici, pe parcursul anului, vor fi afișate toate sancțiunile pe care un sportiv sau un arbitru le va primi și orice oficial sau sportiv poate consulta acest istoric. De asemenea, s-a făcut o actualizare necesară la Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF) al Arbitrilor, document care, de asemenea, se găsește pe rallycontrol.ro.

Pentru orice sugestii, Comisia Centrală de Arbitri vă stă la dispoziție cu următoarea adresă de email: ccafras2020@gmail.com.