Credit photo: RallyPhoto Hunters

Italianul Giandomenico Basso a câștigat ediția 2018 a Telekom Sport Transilvania Rally 2018 powered by Ford, organizată în weekend la Cluj, în timp ce favoritul local, Simone Tempestini, reușește să ia un avans considerabil în Campionatul Național de Raliuri Dunlop după numai două etape.

Lista finală de înscrieri a competiției care a contat și pentru calendarul Tour European Rally a cuprins un total de 101 echipaje, un adevărat record la o etapă de raliu sub egida FRAS, reușind să mențină astfel trendul ascendent început la Tess Rally în luna martie. Dintre acestea, 11 echipaje au fost străine, cu reprezentanți din Italia, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Suedia, Georgia, Franța și Polonia.

REZULTATELE COMPLETE DE LA TRANSILVANIA RALLY 2018 SUNT AICI

Câștigătorii en-titre ai Tour European Rally, Giandomenico Basso și Lorenzo Granai (Skoda Fabia R5), au dominat Transilvania Rally și au câștigat 10 dintre cele 14 probe speciale. Aceștia au punctat exclusiv pentru runda internațională din calendarul TER, asemenea altor 6 echipaje.

Credit photo: RallyPhoto Hunters

Dublul campion național și campion mondial WRC Junior, clujeanul Simone Tempestini, avându-l pe Sergiu Itu copilot, la bordul unui Citroen DS3 R5, a sosit al doilea în etapa internațională, dar s-a dovedit cel mai rapid în etapa din Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNRD) și își consolidează poziția în clasamentul general după două runde.

Podiumul internațional de la Cluj a fost completat de Dan Gîrtfan și Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). Aceștia s-au aflat pe doi în CNRD, unde locul 3 a fost ocupat de Vali Porcișteanu și Dan Dobre (Skoda Fabia R5). Campionul en-titre Bogdan Marișca a fost nevoit să abandoneze, într-un moment în care se afla pe podium, din cauza problemelor tehnice. De altfel, un total de 32 de abandonuri s-au înregistrat în această rundă, care s-a dovedit una dintre cele mai spectaculoase și în același timp dificile de până acum.

La 2 Roți Motrice, Raul Badiu și Gabriel Lazăr (Suzuki Swift) s-au dovedit cei mai buni, impunându-se însă atât la Clasa 9, cât și la Cupa Suzuki. Etapa de la Cluj a Cupei Dacia a fost câștigată de Andrei Mitre și Horațiu Baltador (Dacia Sandero). De altfel, cele două Cupe Monomcarcă organizate sub egida FRAS, Suzuki și Dacia, au avut, împreună, un total de 31 de participanți la Cluj.

În urma Transilvania Rally, Simone Tempestini este lider în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018, cu 83 de puncte, urmat de Vali Porcișteanu (46 de puncte) și Dan Gîrtofan (38 de puncte).

Următoarea etapă, a treia din calendarul FRAS, Raliul Aradului Kia, va avea loc în perioada 25-26 mai.