Consiliul Federal al FRAS a aprobat în ultima ședință de consiliu din acest an propunerea ca ROTAC să se alăture din sezonul 2021 calendarului competițional sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Astfel, ROTAC va prelua și Campionatul Național de Time Attack, iar noul campionat se va numi Campionatul Național de Time Attack ROTAC, etapele urmând să se desfășoare pe cele mai importante circuite din țară.

„Suntem bucuroși să le putem oferi concurenților noștri o recunoaștere atât de importantă pentru performanțele obținute. Formatul competiției va rămâne cel deja binecunoscut, iar din sezonul 2021 vom introducere o serie nouă de clase de concurs echivalente celor din cele mai importante de time attack din Europa, sub titulatura de ROTAC Pro”, a declarat CEO al ROTAC, Octavian Drăgan.

„Am un sentiment de împlinire pentru că toți sportivii și organizatorii care fac performanță în România se află acum sub umbrela FRAS odată cu sosirea ROTAC în rândul membrilor noștri. Am demonstrat încă o dată direcția asumată de toți membrii FRAS, un drum al integrității, autorității și încrederii în valorile umane”, a declarat președintele FRAS, Norris Măgeanu.

Fondată în 2015 “de pasionați, pentru pasionați” așa cum o descriau la acea dată Alexandru Roșiu și Octavian Drăgan, seria ROTAC a adus la start în cei 6 ani de existență 247 de concurenți unici, amatori și profesioniști deopotrivă. Cu scopul comun de a-și dezvolta de fiecare dată performanțele personale, aceștia sunt distribuiți în clase de concurs în funcție de performanțele reale ale automobilelor înscrise, pe baza raportului greutate/putere ajustat în funcție de modificările tehnice.