În acest weekend debutează prima etapă oficială a Campionatului Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice, pus în scenă de Romanian Retro Racing, la circuitul Motorpark România, anunță clubul organizator printr-un comunicat.

A treia ediție a campionatului de circuit dedicat automobilelor istorice ia startul sâmbătă, 20 iunie și este succedată în a doua zi de weekend de Campionatul Național de Anduranță. Ambele discipline aflate sub egida FRAS se desfășoară pe circuitul Motorpark România, de lângă București.

Istoricii au așteptat cu nerăbdare startul competiției. La primul antrenament de circuit al echipajelor Romanian Retro Racing, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, în formulă restrânsă, limita de participanți a fost atinsă încă din primele ore ale inscrierilor. Iar prima etapă oficială a atins în doar câteva zile pragul maxim de automobile care pot fi înscrise la start.

Piloții se vor întrece la categoriile Regularitate pe Circuit și Viteză pe Circuit. Totodată, datorită numărului în creștere al echipajelor feminine participante, organizatorii adaugă începând cu acest an podiumul “Women in Motorsport”, în cadrul căreia vor fi premiate, în ordinea clasamentului Open la Regularitate, primele 3 echipaje cu componență feminină (complet feminin sau mixt). Toți sportivii vor fi premiați la finalul anului la Gala Campionilor FRAS.

O altă noutate a campionatului prevede licențierea FRAS a piloților de la categoria Regularitate pe Circuit, ale căror automobile clasice sunt în prealabil atestate de către Retromobil Club România.

În total, sezonul Romanian Retro Racing prevede desfășurarea a 5 etape, din luna iunie până în luna octombrie, iar una dintre deplasări va avea loc la Transilvania Motor Ring, circuitul de lângă Târgu Mureș.

Partenerii sezonului 2020 sunt: BMW România, Foerch, Motul, Oldtimer Studio, Retromobil Club România și publicația RacingWheels.