Peste 700 de persoane au luat parte, duminică seara, la Timişoara, la Gala Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai sezonului 2018.

Timişoara a fost, pentru o zi, capitala automobilismului din România, campionii din raliuri, viteză în coastă, off road, drift, super rally, karting, rally raid, rally cross, autoslalom, slalom paralel, time attack şi viteză pe circuit adunându-se laolaltă pentru o ceremonie specială, cea mai mare a unei federaţii naţionale sportive în acest an.

De la evenimentul organizat la Venue nu a lipsit nici noul ministru al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, jucătoarea de tenis Ana Bogdan, toboşarul Ovidiu Lipan Ţăndărică, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, şi multe alte oficialităţi. „Mi-aş dori să avem cât mai multe federaţii care să-şi onoreze la final de an sportivii prin asemenea festivităţi de anvergură. Sporturile auto sunt extrem de costisitoare şi de riscante şi majoritatea dintre sportivi le practică doar din pasiune, ceea ce este de apreciat”, a afirmat ministrul.

Pe lângă trofeele sportivilor clasaţi pe podiumul celor 16 campionate din cadrul FRAS, au fost oferite şi premii speciale, printre cei care le-au primit numărându-se Simone Tempestini, Mihai Leu şi Dan Gîrtofan.

Cel mai mic sportiv premiat a fost Dragoş Budei, de la karting, care are numai 4 ani şi jumătate, în timp ce decanul de vârstă al federaţiei, Petru Constantinescu, la 69 de ani, a devenit campion naţional la Raliuri Istorice, la Clasa I3. „Suntem un întreg, Dragoş şi ceilalţi micuţi sunt viitorul, însă federaţia şi motorsportul nu putea continua fără energia şi susţinerea oamenilor care se află în fenomen de peste cinci decenii aşa cum sunt o parte dintre cei prezenţi aici, alături de noi”, a spus, în discursul său, Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

În 2018, FRAS a avut peste 100 de competiţii din 13 probe sportive, cu participarea unui total de aproape 1.200 de sportivi. Dintre aceştia, aproape un sfert au reprezentat participare internaţională, România devenind în fiecare an o atracţie tot mai mare pentru piloţii străini.

Gala Campionilor FRAS a beneficiat de suportul Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, Dunlop, Tarom – transportatorul oficial al FRAS, Kaufland, NH Hotels, Pro X, Pepsi, E Boda, Lays, Crama Gîrboiu, Vox Vertical Village, Heidi, Euro Instal, Aura Natural Gold Water şi Senneville.