Ministerul Tineretului și Sportului a informat, astăzi, Federația Română de Automobilism Sportiv faptul că a aprobat în totalitate solicitarea de finanțare înaintată, prin proiect, pentru sezonul 2019.

Imediat după anunț, MTS ne-a transmis, în scris, că, doar pentru luna februarie, va oferi o finanțare de 169.000 de lei, tranșă care va fi virată în cursul săptămânii viitoare. Doar această finanțare aferentă lunii februarie este aproape egală cu întreaga finanțare pe care a primit-o FRAS anul trecut. În total, pentru 2019, FRAS a solicitat un buget de 844.838 de lei.

Suntem în măsură, încă de acum, să știm cu exactitate că o parte dintre proiectele pe care le-am inserat în Programul de Dezvoltare 2019-2023 nu sunt doar promisiuni, ci lucruri care se vor materializa. 

Așadar, este o certitudine în acest moment că FRAS va sprijini în acest an participarea sportivilor la competițiile mondiale, va organiza FRAS Masters la finalul sezonului de viteză în coastă, le va oferi cursuri internaționale pentru specializarea arbitrilor și va susține dezvoltarea sectorului juvenil. În plus, acum există buget, pentru a implementa sistemul de transmisiuni live cu studio, moderatori și invitați la cele mai importante competiții din calendarul anual.