Piloții licențiați în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop își continuă periplul pe ”coastele” transilvănene și vor poposi, după prima etapă de la Râșnov, la doar 25 de km de Valea Cetății, la Moeciu de Sus – stațiunea Cheile Grădiștei. Cea de-a doua etapă a CNVCD se va desfășura pe un traseu nou pentru cursele de viteză pe traseu montan din România și anume pe traseul turistic care face legătura între cele două resorturi ale stațiunii, respectiv între Moeciu și Fundata.

Cunoscută printre turiști sub denumirea de ”Mica Elveție” de la Fundata, stațiunea turistică – sportivă Cheile Grădiștei, situată între celebrii munți din curbura carpatică Bucegi și Piatra Craiului, este cunoscută în principal de sportivii practicanți de sporturi de iarnă.

Aici au loc, an de an, etape de campionat național de biatlon și etapă de cupă mondială de biatlon. În premieră pentru stațiune, pentru piloții Campionatului Național de Viteză în Coastă, dar și pentru fanii motorsportului, în perioada 17 – 19 Mai 2019, stațiunea Cheile Grădiștei își deschide porțile pentru cea de-a doua etapă a CNVCD – Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL.

”După ce de ani buni suntem gazde primitoare pentru sportivii practicați de sporturi de iarnă desfășurate sub egida Federației Internaționale și Române de Schi Biatlon, suntem onorați să punem și la dispoziția Federației Române de Automobilism Sportiv logistica bazei noastre sportive pentru o competiție sportivă auto din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă. Dorim să-i asigurăm pe sportivii participanți că la prima ediție a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL vor beneficia de toate condițiile de confort și securitate pentru a se concentra doar la performanța sportivă. Pe spectatori îi așteptăm, de asemenea, să ia parte la o competiție sportivă de nivel național, în sectoare special amenajate unde, în deplină siguranță, își vor putea aplauda favoriții. Sperăm din toată inima ca sportivii și familiile lor, oficialii, reprezentanții media și spectatorii vor petrece un weekend minunat în complexul turistic Cheile Grădiștei. Vă așteptăm cu drag!” a declarat domnul Ovidiu GÂRBACEA, Director general al Complexului Turistic Cheile Grădiștei.

Având în vedere caracterul de ”traseu nou” pentru CNVCD, Comisiile de Securitate și de Coastă din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv s-au implicat alături de clubul organizator în vederea găsirii de soluții sportive și de securitate pentru desfășurarea în condiții optime a etapei. În acest sens, pentru securizarea traseului de concurs a fost elaborat un plan de acțiune care este pus în practică de echipe mixte gazde – organizator, astfel încât la startul etapei totul să fie conform Caietului de Sarcici al Organizatorilor.

În acest sens, domnul Președinte al Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, care este și Președinte Interimar al Comisiei de coastă a declarat: ”Mă bucur că apar competiții noi în campionatele FRAS. Acestea sunt dovada că ne dezvoltăm și vor aduce în viitor o creștere și mai mare a nivelului de organizare. Am rămas impresionat de modul în care s-a dezvoltat zona Cheile Grădiștei și sunt sigur că familia Vitezei în Coastă va avea un weekend frumos în cadrul etapei a doua din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2019. Am fost în zonă și anul trecut să văd traseul, iar acum am fost la fața locului din nou, alături de colegii din conducerea FRAS și din Comisia de Securitate pentru a ne asigura că vor fi respectate toate normele de securitate.”

Organizatorii se așteaptă ca iubitorii de motorsport să fie prezenți și la Cheile Grădiștei cel puțin în număr la fel de mare ca și la etapa precedentă de la Râșnov. La fel ca la etapa precedentă, pentru spectatori vor fi amenajate zone speciale și sigure de vizionare, iar de acum, bine cunoscutul FAN-Bus va fi suplimentat cu încă un microbuz pentru transportul spectatorilor. Transmisii live, studio TV și radio cu rezultate live vor fi disponibile, de asemenea, în weekend-ul 18 – 19 Mai 2019.

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu S.C. Cheile Grădiștei S.R.L., sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT în calitate de parteneri principali.

Parteneri oficiali: TESS Brașov – Dealer VW și Audi, OMNIASIG, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED.

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL este sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți Brașov, News BV, autorally.ro.