OMNIASIG Vienna Insurance Group și Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) au încheiat un parteneriat prin intermediul căruia cei peste 1.000 sportivi licențiați în 15 campionate și 82 competiții sub egida FRAS vor fi asigurați în cazul accidentelor din timpul competițiilor sportive și al antrenamentelor aferente.

Totodata, organizatorii acestor competiții vor fi asigurați pentru răspunderea civilă ce poate apărea în urma acestor evenimente, a anunțat OMNIASIG VIG.

În privința sportivilor, noutatea acestui parteneriat este ca OMNIASIG oferă acum mai multe pachete de asigurare care includ despăgubiri de până la 18.000 euro, ca urmare a unui accident pe perioada desfășurării competiției.

Toți membrii Federației pot accesa trei tipuri de asigurări special adaptate nevoilor lor. Aceste asigurări acoperă un pachet de riscuri ce pot apărea în timpul competițiilor care se vor desfășura pe parcursul anului 2019. De exemplu, în funcție de acoperiri, prețul unei polițe pentru un pilot poate începe de la 75 lei pe an și poate ajunge la 600 lei/an.

„Responsabilizarea șoferilor și siguranța în trafic sunt principii care stau la baza strategiei de business, dar și de responsabilitate socială (CSR) a companiei și de care ținem cont de fiecare dată când ne adresăm clienților noștri. Considerăm că sportul cu motor într-un mediu organizat este parte din educația rutieră a tinerilor din România și sperăm că parteneriatul nostru cu FRAS să se regăsească și în alte activități comune de educare a publicului larg”, a declarat Mihai Tecău, președinte directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„Am depus mult efort în ultimii 2 ani pentru a centraliza la nivel de federație toate asigurările care se făceau în trecut individual, de sportivi sau organizatori. Astfel, motorsportul a devenit unul dintre puținele sporturi din România care acoperă nu doar organizatori de competiții și sportivi, ci și alte categorii de persoane implicate în evenimentele sportive (arbitri, fotografi, cameramani, spectatori șamd.). Mai mult, prin acest parteneriat cu OMNIASIG, s-au creat special pentru sportivi trei pachete de asigurări, pentru a putea acoperi toate tipurile de riscuri cu care piloții sau copiloții se pot confrunta pe întreaga durată a concursurilor”, a afirmat Norris Măgeanu, președinte al Federației Română de Automobilism Sportiv.

Pentru mai multe detalii despre variantele de asigurare aferente acestui parteneriat, sportivii și reprezentanții cluburilor se pot adresa Federației Române de Automobilism Sportiv.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania este prezentă pe piața asigurărilor din România din anul 1995 și are un portofoliu de peste 100 produse și o rețea teritorială extinsă.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a raportat o creștere de 11% a volumului de prime subscrise la finalul anului 2018, în linie cu creșterile constante înregistrate pe parcursul anului, urmărind strategia companiei de subscriere prudentă și dezvoltare sustenabilă. Astfel, volumul total al primelor brute subscrise a fost de peste 1,17 miliarde lei. În acelasi timp, profitul brut conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare a fost de 40,5 milioane lei.