Claudiu Peștean conduce clasamentul general al piloților de la Extrem în Campionatul Național de Off Road după desfășurarea ArcFest, etapa a patra a sezonului 2018, în timp ce la Open, Andrei Mușețeanu s-a apropiat la 8 puncte de Octavian Tudor.

Peștean, învingător și în runda inaugurală de la Gilău, are 85 de puncte, în clasamentul piloților de la Extrem. Poziția secundă este ocupată de campionul en-titre, Andrei Gafița, al treilea săptămâna trecută la ArcFest, care are 59 de puncte, iar podiumul este completat de Pedro Pinto, cu același număr de puncte.

În topul piloților de la Open rămâne lider Octavian Tudor, cu 68 de puncte, urmat de locul trei de anul trecut, Andrei Mușețeanu, care s-a apropiat la 8 puncte datorită succesului de la Orăștie. Vicecampionul en-titre, Teodor Vișoiu este al treilea la General Open, cu 41 de puncte cu patru etape înainte de final.

Clasa Standard A este dominată de Raul Petrea, care are 80 de puncte în acest moment după încheierea primei părți a campionatului. Radu Romanescu este al doilea,cu 60 de puncte, iar campionul din 2017, Laurențiu Simonca, are 55 de puncte, datorită victoriei de la Gilău și locului secund de la ArcFest, în timp ce la Trofeul Dacii Liberi a absentat.

După ce anul trecut a fost al doilea în clasamentul general al piloților la Standard B, Adrian Cernea este lider în acest moment, cu 60 de puncte, urmat de Dorin Toma, cu 55 de puncte și Alin Bob, cu 52 de puncte. Campionul en-titre Cristian Craveț se află pe 7 în prezent.

Marius Lupu rămâne în fruntea copiloților de la Extrem

Cu o victorie și un loc 3 în acest sezon, Marius Lupu este primul în clasamentul copiloților în clasamentul general de la Extrem. Campionul en-titre are 59 de puncte, însă după etapa de la Orăștie, Paul Cioban, principalul său rival, s-a apropiat la 4 puncte. A treia poziție este Laurențiu Dobrică (50 de puncte).

În ceea ce privește copiloții de la General Open, Sorin Melente are două victorii în actuala stagiune, la Gilău și Orăștie, însă nu îi sunt îndeajuns pentru a-l depăși pe actualul lider, Bogdan Constantinescu. Acesta din urmă are 68 de puncte, în timp ce Melente are 60. Campionul en-titre Marius Pop este al treilea cu 41 de puncte.

Locul secund anul trecut, Sorin Popa este lider acum în clasamentul general al copiloților de la Standard B, cu 60 de puncte, urmat de Jan Willem Eek, cu 55 de puncte, iar Marius Mateș, al treilea la finalul sezonului anterior, își păstrează poziția, cu 52 de puncte.

Rareș Bucur și Romeo Andrieș își împart fotoliul de lider al copiloților din clasamentul general al clasei Standard A, ambii cu câte 55 de puncte. Mircea Miclea este al treilea cu 48 de puncte.

Noi favoriți pentru titlul de campioni la Trial

De fiecare dată pe podium în actuala ediție de campionat, Dragoș Cindescu este lider în Clasamentul Piloților de la Trialul Clasei Extrem, cu 75 de puncte, urmat de Pedro Pinto, cu 52 de puncte, și Viorel Popa, cu 47 de puncte. Învingător la ArcFest, Andy Vișoiu, campionul en-titre, este pe 6 în acest moment.

Și clasamentul piloților de la Trial Open are nume noi în această primă jumătate de campionat. Campionul de anul trecut de la General Open, Tudor Mircea, se află pe prima poziție de la Trial Open în actuala stagiune, cu 60 de puncte, la egalitate de puncte cu Octavian Tudor. Vicecampionul de anul trecut, Andrei Mușețeanu, este pe 3, cu 55 de puncte, iar campionul en-titre Teodor Vișoiu ocupă poziția a patra cu 41 de puncte.

Cu victorii pe linie în acest sezon, vicecampionul Karol Perețeanu este lider autoritar în clasamentul piloților de la Trial Standard A, cu 90 de puncte. Victor Băciucă este al doilea cu 70 de puncte, în timp ce Ionuț Fetcu este al treilea cu 54 de puncte. Campionul de anul trecut, Mihai Coteanu, se află pe 5 cu 32 de puncte.

La Trial Standard B, Sebastian Avram este primul, cu 70 de puncte, urmat de campionul din 2017, Cristian Craveț (54 de puncte) și Nicolae Burada cu 40 de puncte.

O schimbare majoră și în clasamentul copiloților de la Trial Extrem, unde, după patru etape, topul este condus de Cosmin Petrișor, cu 75 de puncte, urmat de Laurențiu Dobrică (52p) și Dan Lixandru (47p). Interesant este faptul că niciunul dintre aceștia nu s-a aflat pe podiumul final al acestei clase anul trecut, astfel că vom avea, cel mai probabil, un nou nume pe lista campionilor.

Mircea Rentea, cu victorii la Dacii Liberi și ArcFest, este primul în clasamentul copiloților de la Trial Open, având 60 de puncte, la egalitate cu Bogdan Constantinescu, locul 3 la fiecare dintre cele 3 etape disputate. De precizat este faptul că etapa a doua din Campionatul Național de Off Road a fost anulată și nu s-a mai desfășurat ca urmare a unor probleme de logistică ale organizatorului local.

În topul copiloților de la Standard A în ceea ce privește proba de Trial, Cristian Dumitrache este lider, cu 70 de puncte, urmat de Gheorghe Deleanu, învingător la Dacii Liberi și ArcFest, cu 60 de puncte, în timp ce Andrei Surigiu este pe 3 cu 54 de puncte.

La Standard B Trial, în clasamentul copiloților, Traian Mărăcineanu ocupă prima poziție la mijlocul sezonului, cu 40 de puncte, urmat de Sorin Popa, cu 38, și Octavian Papa Anton, cu 35.

În actuala stagiune, au concurat, până în prezent, 156 de sportivi cu licență anuală FRAS în cadrul Campionatului Național de Off Road. Următoarea etapă va avea loc în perioada 20-23 septembrie, Cupa T44, la Slănic Prahova. Celelalte trei etape rămase sunt la Buzău, Iași și Târgoviște.