Decalată din motive obiective, a treia etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel, care a avut loc la Sibiu, s-a dovedit una spectaculoasă, la finalul căreia Dănuț Budai și-a asigurat prima poziție la Open.

Vara ploioasă i-a pus la încercare pe organizatori, care însă au reușit să ducă la bun sfârșit runda desfășurată în același timp cu etapa de viteză în coastă de la Sinaia, fapt ce a afectat numărul final de participanți. Un total de 18 concurenți s-au duelat pe pista de macadam din Sibiu în concursul organizat de ACS Pro Drive Sibiu și sponsorizat de Școala de Șoferi ABC Sibiu.

Dănuț Budai a fost marele câștigător al etapei, impunându-se atât la Open, cât și la Clasa 2, de altfel Top 3 al rundei a treia la Open fiind realizat pe baza clasamentului de la această clasă.

Credit photo: Denis Photography

La Clasa Juniori, după o luptă spectaculoasă, Alex Cazacu (13 ani) a pierdut la nici două zecimi de secundă (02:08449 la 2:08,609) în fața lui Mihnea Hanea (17 ani) duelul pentru locul al treilea. Hanea se află în plină pregătire pentru etapa de macadam din Campionatul Național de Raliuri Dunlop de la Iași, iar rundele de slalom paralel sunt întotdeauna ideale pentru teste și creșterea nivelului de exeriență în automobilismului sportiv.

Marea surpriză de la juniori a oferit-o victoria lui Paul Popa, care a profitat de faptul că Mario Călugăriț a greșit, “furând startul”, iar  penalizarea de 10 secunde pe care acesta a primit-o a fost decisivă în stabilirea campionului rundei.

 

Clasa Juniori:
1. Paul Popa
2. Mario Călugărița
3. Mihnea Hanea

La Clasa 2 dedicată seniorilor, unde participă mașini cu motoare până în 1.600 cmc, Dănuț Budai, pilot participant și în CNRD, a reușit să își păstreze avantajul de-a lungul întregului concurs și s-a impus, fiind declarat învingător și la Open. Costi Tudose (Honda Civic) a terminat al doilea, în timp ce sibianul Bogdan Rogoz (Renault Clio) a fost nevoit să se mulțumească cu locul 3 din cauza unor probleme la cutia de viteze.

Clasa 2:

1. Dănuț Budai
2. Costi Tudose
3. Bogdan Rogoz

Credit photo: Denis Photography

 

Clasa a treia, dedicată mașinilor cu motoare de până la 2.000 cmc, a fost dominată și de această dată de Paul Silaghi.

Clasa 3:
1. Paul Silaghi
2. Eugen Grigorescu
3. Bogdan Rusa

Clasa 4 a reușit să ofere o surpriză, iar învingătorul zilei a fost Ciprian Luca, acesta reușind să îi devanseze pe Romeo Medan și Gabriel Găină. Performanța sa i-a adus lui Luca și locul 4 în clasamentul open.

 

Clasa 4:
1. Ciprian Luca
2. Romeo Medan
3. Gabriel Găină

Următoarea etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel va avea loc pe 15 septembrie tot pe pista de macadam din Sibiu.