Credit photo: Attila Balazs

Lucian Răduț este lider autoritar în clasamentul open al Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018, după primele 5 etape.

De fiecare dată pe podium la finalul ultimelor trei sezoane, Răduț, care pilotează un Mitsubishi Evo VIII, are 91 de puncte, în timp ce următorii doi clasați, Andrei Dumitrescu și Costi Stratnic, au adunat 68, respectiv 61 de puncte.

În Top 10 la Open se mai regăsesc Simone Tempestini, (43p), Mihai Leu (38p), Paul Andronic (37p), Andrei Șerban (33p), Istvan Soos (33p), Silviu Dumitrescu (23p) și Ion Nicolae (18p).

Răduț conduce detașat și Grupa H, cu 131 de puncte, în timp ce Stratnic, principalul său urmăritor, a adunat 98 de puncte. Podiumul clasei este ocupat de Mihai Leu, cu 74 de puncte.

Clasamentele în detaliu pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018 sunt aici

La A, Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Evo 7) este lider cu 95 de puncte după 5 etape și își poate consolida poziția în cazul unui rezultat bun în acest weekend la Râncă, în condițiile în care contracandidatul său, Septmiu Marghitaș (91p), va absenta de la această rundă. Al treilea clasat, George Crețu, are 49 de puncte.

La Grupa N, supriza acestui sezon, Istvan Soos (Subaru Impreza), care a obținut și două podiumuri la Open, conduce clasamentul cu 128 de puncte, însă Ion Nicolae (Mitsubishi Evo X), cu 109 puncte, și Octavian Ciovică (Mitsubishi Evo IX), ambii aflați pe lista de înscrieri pentru Rânca, își păstrează șansele la titlu.

Categoria 2 Roți Motrice este dominată autoritar de Andrei Șerban (Skoda Fabia) la FWD, cu 137 de puncte, cu 61 mai multe decât locul secund ocupat de Septimiu Marghitaș, în timp ce la 2RWD, Costi Stratnic este la rândul său lider detașat, cu 139 de puncte, având un avantaj de 26 de puncte față de Mihai Leu, locul secund acum cu trei etape înainte de final.

Detalii despre etapa a 6-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop găsiți aici

La Diesel, duelul final se va da între trei piloți: Dragoș Savloschi (98pct), Adrian Măduță (88p) și Cătălin Cismaru (81p).

La Istorice, Cătălin Cedric Ghigea se îndreaptă spre al cincilea titlu consecutiv. În acest weekend, la etapa de la Rânca, Ghigea va fi prezent la bordul unei Alfa Romeo Alfetta GTV.

Marian Andrei este primul la CN/E2-SC, cu 96 de puncte, urmat de Emil Nestor (85p) și Simone Tempestini (60p).

La Debutanți, Ionuț Moisii și Ionuț Ciopleiași se duelează pentru titlul de campion. Moisii are 120 de puncte, în timp ce Ciopleiași a acumulat 110 puncte în primele 5 runde.