Un total de 75 de echipaje s-au înscris la etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018, Cotnari Rally Iași, rundă programată pentru 6-8 septembrie care poate decide și titlul de campion absolut în acest sezon.

Dintre acestea 64 vor fi prezente în CNRD, unul în competiția dedicată automobilelor istorice, iar alte 10 vor lua startul în Campionatul Național de Raliuri 2. Prezența celor 75 de echipaje reprezintă un record pentru Campionatul Național de Raliuri Dunlop pe macadam în actuala ediție și cu 22 de mai multe decât în ediția precedentă a Cotnari Iași Rally.

Lideri în clasamentul general FIA, Simone Tempestini și Sergiu Itu (Citroen DS3 R5), cu 166 de puncte, au ocazia de a-și asigura titlul de campioni din punct de vedere matematic la Iași. Principalul echipaj contracandidat este cel format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Skoda Fabia R5), aflat pe poziția secundă cu 139 de puncte.

Campionul național en-titre Bogdan Marișca, aflat acum pe 3 la general, cu 98 de puncte, va fi prezent la Iași cu un alt copilot, în persoana lui Borbely Karoly, în timp ce vicecampionul din 2017, Dan Gîrtofan, care are un număr similar de puncte, va fi și el prezent alături de Tudor Mârza.

Titlul se poate decide din punct de vedere matematic și la Cupa Suzuki, acolo unde Raul Badiu și Gabriel Lazăr au făcut un sezon fantastic și s-au impus în fiecare etapă. Un rezultat bun la Iași ar însemna un nou titlu pentru cei doi, care se pregătesc în acest moment și pentru debutul în WRC. Cei doi și-ar putea asigura titlurile și Clasa 9 și 2 Roți Motrice.

Cupa Dacia, acolo unde bătălia pentru titlu se dă între trei piloți, Dragoș Popa (121p), Andrei Mitre (114p) și Mihnea Mureșan (110p), va oferi o treime din totalul participanților, nu mai puțin de 24 de echipaje care se vor afla la bordul unor mașini marca Dacia fiind înscrise la start.

Lista completă de înscrieri pentru etapa a 6-a din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Cotnari Iași Rally, este disponibilă aici

Clasamentele complete ale Campionatului Național de Raliuri Dunlop sunt disponibile aici.