Federaţia Română de Automobilism Sportiv împreună cu partenerul BETANO a lansat prima ediţie a Campionatului Naţional Digital de Circuit, o competiţie online în care pasionaţii de Sim Racing vor avea ocazia să se înfrunte pe circuitul digital cu piloţi licenţiaţi FRAS. 

Aici puteţi afla mai multe detalii referitoare la noua competiţie sau descărca formularul de înscriere, iar aici aveţi detalii referitoare la modul în care funcţionează platforma de gaming şi paşii care trebuie urmaţi pentru înscrierea în campionat.

De asemenea, mai jos aveţi o serie de răspunsuri ale celor mai frecvente întrebări legate de Campionatul Naţional Digital de Circuit Betano:

1. Care sunt costurile de participare?

Exceptând achiziționarea jocului și a hardware-ului, costurile sunt următoarele :
Piloți licențiați FRAS pentru sezonul 2020 în orice disciplină real life : Gratuit
Piloți E-Sports : Taxa de licențiere Digital Motorsport : 20€, Taxa de înscreire la etapă : 5€ / Etapă sau 30€ pentru înscrierea în toate etapele, premiul cel mare pentru podiumul categoriei E-sports fiind un curs de pilotaj recunoscut FRAS, iar premiul pentru juniorii E-Sports fiind o etapă de Karting Electric cu toate costurile incluse.

2. Care sunt costurile și condițiile pentru a constitui o echipă?

Echipe (opționale, piloții se pot înscrie și în nume propriu) ‐ sunt formate din minim 3 și maxim 6 participanți și conțin obligatoriu un Racer, un ESporter și un Junior.  Costul licenței de echipă este de 20€.

3. Ce mașină se va utiliza în CNDC Betano?

Mașina utilizată va fi Mercedes-AMG GT3, cu un livery ce trebuie să conțină logo-urile din base skinul postat pe site.

4. Cum se realizează plata înscrierii?

Pentru a face înscrierea îți recomandăm să urmezi pașii din linkul următor (https://fras.ro/pasi-instalare-assetto-corsa-pe-pc-laptop/)

5. Cine va juriza evenimentele de pe circuit?

Respectarea regulamentului pe parcursul întregii competiții va fi supravegheată de către directorii sportivi, 3 profesioniști nominalizați de către Racing League Romania care vor studia fiecare incident în parte, pentru a avea niște decizii cât mai corecte și pentru a avea cât mai puține contestații. În cazul în care totuși îți dorești să depui o contestație, prima dată aceasta se depune înspre comisarii sportivi. În cazul în care decizia acestora te nemulțumește ai o oră să depui o contestație la Comisia de Competiţii. Daca tot esti nemulţumit, te adresezi Comisiei de Apel, care este for decizional final.