Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) anunță oficial parteneriatul cu BETANO.com, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul devine campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO (CNDC Betano).

Campionatul Digital pe Circuit BETANO vine ca o continuare firească a inițiativei brandului de sponsorizare a sporturilor cu motor și a parteneriatului companiei cu Federația Română de Automobilism Sportiv. BETANO este partenerul principal al FRAS și pentru Campionatul Național de Raliuri 2020.

„Susținem inițiativa FRAS de a organiza în premieră Campionatul Digital pe Circuit BETANO și de a încuraja mișcarea #stămacasă. Vedem în acest proiect înglobarea unor valori puternice: implicare, responsabilitate socială și adaptabilitate. Ne-am alăturat cu deschidere și mândrie proiectului, cu atât mai mult cu cât este în sfera digitală, acolo unde activăm și noi, punând accent pe tehnologie și puterea acesteia de a ne aduce împreună indiferent de situație sau de context”, a declarat Dragoș Mîndreci, Country Manager BETANO România.

„FRAS și Betano deschid un drum nou în România: este pentru prima oară când, la nivel oficial, o Federație sportivă organizează o competiție digitală. De aici mai departe, suntem siguri că acest pionierat va fi urmat și de alții. În țările din Vest, cluburile sportive importante dețin în paralel verticale de e-sport, iar tinere talente creaază spectacole cu audiențe uriașe, la butoanele consolelor și altor gadgeturi. Iată că digitalizarea forțată a României oferă noi oportunități de care vor beneficia cluburile, sportivii, spectatorii, dar și viitoarele vedete de e-sport din generația tânără”, a declarat Vadim Cușnarencu, Affiliate Marketing Manager Betano România.

FRAS s-a adaptat contextului social actual și demarează în premieră în România Campionatul Național în mediul online, urmând să implementeze, ulterior, și raliuri, coastă, rally cross sau drift. Motorsportul digital, cunoscut și ca Sim Racing sau E-sport, este disciplina cu cea mai mare creștere în cadrul Federației Internaționale a Automobilului și reprezintă o comunitate vastă de utilizatori.

„Federația Română de Automobilism Sportiv este aproape de membrii săi, dar și de pasionații de motorsport din România în această perioadă și îi ajută să stea în case. Astfel, am lansat într-un timp extrem de scurt Campionatul Național Digital pe Circuit, o competiție care se va desfășura de pe simulatoarele sau computerele de acasă, dar care va fi gestionată printr-o platformă și de pe servere dedicate și transmisă live. Mă bucur că BETANO, noul partener al Federației, a înțeles importanța mesajului #stămacasă și ne este alături și în aceste momente. Toate informațiile legate de modul de înscriere și participare vor fi disponibile pe pagina noastră oficială, www.fras.ro”, a declarat președintele FRAS, Norris Măgeanu.

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO va avea un total de opt etape: etapa 1 Silverstone (18 aprilie), etapa 2 Red Bull Ring (25 aprilie), etapa 3 Nürburgring (02 mai), etapa 4 Barcelona (09 mai), etapa 5 Mugello (16 mai), etapa 6 Imola (23 mai), etapa 7 Spa-Francorchamps (30 mai), etapa 8 Motorpark Romania (06 iunie).

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până vineri, urmând ca, în zilele de sâmbătă, să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, cu timpii cei mai buni. Prima etapă se va desfășura sâmbătă, 18 aprilie, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației, dar și în direct, pe postul de televiziune Pro X.

În Campionat Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate care vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS.

Regulamentul oficial al Campionatului Naţional Digital pe Circuit BETANO poate fi consultat aici.

Formularul de înscriere şi acordul GDPR poate fi descărcat de aici.

Formularul pentru solicitare număr preferenţial poate fi descărcat de aici.

Formularul pentru licenţiere echipă poate fi descărcat de aici.

Formularele completate trebuie trimise pe adresa de email digital@fras.ro. 

Alte detalii se pot obține și la nr de telefon 0743.012.200.

TUTORIAL INSTALARE Assetto Corsa