Mihai Șuteanu a înregistrat cel mai bun timp al precalificărilor etapei a șasea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, de pe circuitul Imola, reușind să îi devanseze pe experimentații Urmas Riis și Oscar Williams, marii favoriți pentru vineri seară.

Cu un timp de 1:43.590, pilotul de la Wili Motorsport este pentru prima oară în acest sezon competițional când intră în etapă din această postură. Pe 2 în precalificări este estonianul Riis, la 53 de miimi în spate, iar podiumul este completat de galezul Williams, marele favorit la titlu, la 11 zecimi de secundă, ambii reprezentând CRG Racing România.

Fostul campion național la autoslalom Leo Borlovan a bifat al patrulea timp (1:43.730), în timp ce actualul lider al campionatului, Dragoș Simion este doar pe 8 înaintea stabilirii grilei de start. Pretendenți la primul titlu de campion național de sim racing sub egida FRAS, Florin Mergea are al șaselea timp, iar Claudiu Clima doar al 15-lea.

La categoria Racers, dedicată piloților reali, toți cei patru care speră la prima poziție finală s-au calificat pentru etapa de pe Imola. În ordinea din clasamentul racers, Alex Mirea (27), Rareș Dranca (11), Raul Badiu (22) și Marian Andrei (28) se vor număra, vineri seară, printre cei 30 de concurenți calificați în Divizia A, urmând să dea o nouă bătălie înaintea atacului final pentru titlul de la această categorie.

Cu o nouă victorie pe Imola, Oscar Williams ar putea urca pe podium în clasamentul general.

Etapa a șasea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano va debuta vineri, de la ora 22:30, cu calificările pentru stabilirea grilei de start, în direct pe canalul de YouTube al FRAS, iar de la ora 23:00, cele două curse vor putea fi urmărite în direct pe postul de televiziune Pro X.

În prefața Diviziei A, de la ora 20:00, exclusiv pe canalul de YouTube al FRAS, va fi transmisă runda diviziei secunde, în care vor concura piloții care s-au clasat pe pozițiile 31-60 în precalificări. Printre cei care pe îi puteți urmări în direct se numără Sergiu Itu, Emil Nestor, Andrei Morțilă, Dan Nicoschi, Rareș Fetean sau Cristian Lemnaru.