Dacă cineva își mai punea întrebări privind precizia de metronom a lui Oscar Williams, etapa a șasea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano a lămurit lucrurile în această privință. Britanicul și-a trecut în cont pentru a patra oară consecutiv victoria din prima manșă, în timp ce zestrea de 32 de puncte adunată pe circuitul de la Imola l-a adus pe locul secund în campionat, la doar șase puncte de liderul Dragoș Simion, pilotul de la Willi Motorsport reușind să-și confirme statutul de lider doar în manșa secundă.

După un parcurs de excepție în primele cinci etape, Florin Mergea a avut un weekend pe care va trebui să-l uite cât mai rapid, cele trei puncte obținute aruncându-l pe jucătorul nostru de tenis pe poziția a cincea în clasamentul general. Dar diferența de 34 de puncte dintre primul și cel de-al șaselea pilot din campionat face ca bătălia din ultimele etape să se anunțe interesantă. Clasamentul final se va realiza pe sistemul N – 1, acolo unde N este numărul total de etape, iar 1 e cea mai slabă poziție din acest sezon.

CALIFICĂRI: Șuțeanu iese la rampă

Calificările aveau să-l scoată la rampă pe Mihai Șuțeanu, care a confirmat intrarea sa în plutonul fruntaș al piloților aflați în bătălia pentru victorie. Pilotul echipei Willi Motorsport și-a trecut în cont un timp de 1:43.926, fiind singurul care a coborât sub bariera de 1m.44s. Rezultat care i-a asigurat plecarea din pole position, alături de el pe prima linia aflându-se Oscar Williams. Urmas Riis și Victor Taras și-au împărțit linia a doua a grilei, urmați de Cristian Moisescu, Lukas Hellmann, Leo Borlovan, Maximilian Junger, Emanuel Gaczella și Florin Mergea. De notat apariția a poziția a 15-a a grilei a debutantului Horia Roca, din echipa Heritage Motorsport.

MANȘA I: Oscar Williams, victorie fără emoții

Așa cum era de așteptat, prima manșă a lăsat impresia unui déja-vu, Oscar Williams reușind să tranșeze soarta victoriei fără niciun fel de probleme. Britanicul a trecut linia de sosire cu un avans de peste patru secunde față de al doilea clasat, păstrându-și procentajul de 100 % în privința performanțelor din prima manșă în ultimele patru etape. Chiar dacă nu a reușit să-și fructifice avantajul plecării din pole position, Mihai Șuțeanu a terminat al doilea, cu aproape șapte secunde în fața lui Maximilian Junger, ocupantul poziției a treia de pe podiumul de la Imola.

Dar ultimul a avut mult de lucru pentru a obține acest rezultat, soarta ultimei poziții de pe podium fiind decisă grație unui avantaj de 316 miimi de secundă. Un rezultat excelent așadar pentru Maximiliam Junger, care a plecat de pe poziția a opta a grilei. Victor Taras s-a clasat al patrulea, urmat de Cristian Moisescu, Emanuel Gaczella și debutantul Horia Roca, plecat de pe poziția a 15-a a grilei. Ultimele poziții din Top Ten au fost adjudecate de Lukas Hellmann, Leo Borlovan și Sabin Stroescu, ultimul reușind la rândul său o prestație remarcabilă dacă avem în vedere că a plecat de pe poziția a 23-a de pe grila de start. Pentru Florin Mergea lucrurile nu au mers deloc conform planurilor, clasarea pe poziția a 14 fiind departe de rezultatul pe care și l-ar fi dorit tenismanul nostru.

MANȘA II: Leo Borlovan, la primul succes

Dacă ar fi să ne rezumăm strict la bătălia pentru victorie, manșa secundă s-a derulat după un scenariu identic cu cel al primei curse de la Imola. Pe o grilă inversată, conform regulamentului, Leo Borlovan a plecat de pe poziția a doua și a reușit să-și pună numele pe lista învingătorilor din acest sezon. Dar bătălia a fost ceva mai strânsă, Sabin Stroescu clasându-se al doilea la o secundă diferență. Deloc rău pentru un pilot care a început manșa precedentă din poziția 23! Plecat al treilea, Lukas Hellmann și-a apărat poziția până la trecerea liniei de sosire, podiumul obținut fiind o răsplată bine meritată după un weekend cu evoluții bune pentru pilotul echipei Zecarul eSports.

Leo Borlovan a bifat primul său succes în 2020.

În spatele acestora, la o diferență de aproape 15 secunde, Maximilian Junger a terminat al patrulea după o cursă în care a câștigat patru poziții. Remarcabil dacă avem în vedere că vorbim de duelul din Top Ten. Dar cel mai important lucru pentru pilotul de la CRG Romania Racing sunt cele 28 de puncte adunate în etapa de la Imola. Imediat în spatele său, la o diferență de circa patru zecimi de secundă, Dragoș Simion termină al cincilea și obține punctele atât de necesare în menținerea poziției de lider în campionat.

Dacă pentru unii ar părea destul de puțin, să spunem că rezultatul vine după ce pilotul echipei Willi Motorsports a plecat de pe poziția a 12-a. Într-un pluton compact, Maximilian Junger și Dragoș Simion au fost urmați de Oscar Williams, care câștigă la rândul său patru locuri, Victor Taras, Claudiu Clima, Horia Roca și Cristian Moisescu, care a închis Top Ten-ul manșei secunde. Pentru Florin Mergea, coșmarul italian s-a terminat cu un loc 16, la aproape o jumătate de minut de învingător.

Etapa următoare este programată la Spa-Francorchamps, în ziua de 29 mai 2020.

Clasament general provizoriu CNDC Betano
Top 10:

1. Dragoș Simion 141p
2. Oscar Williams 135p
3. Claudiu Clima 123p
4. Leo Borlovan 122p
5. Florin Mergea 119p
6. Cristian Moisescu 107p
7. Victor Taras 78p
8. Emanuel Gaczella 73p
9. Maximilian Junger 70p
10. Bogdan Mutu 62p