Oscar Williams pleacă din postura de favorit și în Barcelona.

Câștigătorul etapei a treia din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, galezul Oscar Williams, a obținut cel mai bun timp și în precalificările rundei a patra, care va avea loc vineri seară, de la ora 22:30, pe circuitul Catalunya din Barcelona.

Reprezentantul echipei CRG Romania Racing a încheiat traseul în 1:47.052 și își reconfirmă poziția de aspirant la primul titlu național din istoria sim racingului sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Fostul campion național de juniori la autoslalom, Leo Borlovan, s-a aflat la numai 12 miimi de Williams, în timp ce un alt gamer, Emanuel Gaczella, a înregistrat al treilea timp, fiind cronometrat cu 1:47.208.

Liderul la zi al campionatului, Dragoș Simion, fost pilot de karting și anduranță, continuă să se descurce excelent în simulator și este pe 4 pe Catalunya înaintea etapei de vineri seară, aflându-se la numai două zecimi de cel mai bun timp de până acum.

Dragoș Simion este liderul la zi al campionatului.

În Top 10 din precalificările acestei runde se mai află Aldrin Opran, Florin Mergea, Bogdan Mutu, Rareș Dranca, Claudiu Clima și Robert Prepeliță.

Liderul clasei Racers, Alex Mirea, s-a calificat din nou în Diviziei A, care va debuta de la ora 22:30 pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv. Pilotul de viteză în coastă are al 26-lea timp din precalificări și se numără astfel printre cei 30 care vor lupta pentru câștigarea etapei a patra. De la ora 23:00, cele două curse ale etapei vor putea fi urmărite în direct pe postul de televiziune Pro X.

Alex Mirea este liderul clasei Racers, depășindu-l etapa trecută, în clasament, pe Raul Badiu.

Următorii 30 de timpi din precalificări vor concura în Divizia B a acestei etape. Printre aceștia se numără și Raul Badiu, reprezentantul României în Campionatul Mondial de Raliuri, dar și Emil Nestor, vicecampion național absolut la viteză în coastă în sezonul trecut.

În total, 148 de concurenți s-au înscris la ediția inaugurală a Campionatului Național Digital de Circuit Betano, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv sub sloganul #StămAcasă. Federația pune în joc cursuri de pilotaj pentru cei mai buni gameri, dar oferă și accesorii marca Tellur pentru cel mai bine clasați la cele 3 clase.

CLASAMENTUL GENERAL DUPĂ TREI ETAPE:
1. Dragoș Simion 80p
2. Florin Mergea 68p
3. Claudiu Clima 66p

Clasamentul Clasei Racers după trei etape:
1. Alex Mirea 101p
2. Raul Badiu 100p
3. Rareș Dranca 84p

Clasamentul Clasei Juniori după trei etape:
1. Victor Taras 109p
2. Lukas Hellman 104p
3. Sabin Stroescu 76p

Clasamentul Clasei ESports după trei etape:
1. Dragoș Simion 82p
2. Florin Mergea 69p
3. Bogdan Mutu 60p