CNR Betano 2023 s-a încheiat cu victoria lui Mads Østberg la Raliul Brașovului
Mads Østberg și Sergiu Sebastian Itu au câștigat Raliul Brașovului 2023

Norvegianul Mads Østberg, campion mondial WRC2, s-a impus în ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2023, Raliul Brașovului, desfășurată exclusiv pe macadam.

Alaturi de copilotul Sergiu Sebastian Itu, Ostberg (Citroen C3 Rally2) nu a avut nicio emoție de-a lungul celor 120 de kilometri parcurși pe 7 probe speciale, pe care le-a câștigat autoritar, cu un timp total de 01:16:17,6, iar la finalul raliului a avut un avantaj de aproape 5 minute (04:54,4) față de următorul echipaj clasat, format din Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Podiumul de la Brașov a fost completat de Dan Gîrtofan și Andrei Toderaș (Skoda Fabia Rally2), la 05:46,0 în urma câștigătorilor.

Este a doua oară când pilotul din Norvegia concurează în România, după experiența din 2021, tot la Brașov, atunci când a fost nevoit să abandoneze aproape de final din cauza unor probleme tehnice. De data aceasta, Østberg l-a avut copilot pe Sergiu Sebastian Itu, care în mod normal face echipaj cu Simone Tempestini. Acesta din urmă nu a mai fost prezent la startul de la Brașov, după ce și-a asigurat deja titlul de campion absolut încă de etapa trecută.

După rezultatul de la Brașov, Andrei Gârtofan a reușit să încheie pe locul trei în clasamentul general al sezonului, în spatele lui Sebastian Barbu și a lui Simone Tempestini, cel care a cucerit în acest an titlul cu numărul 8 din carieră.

Titlul de campion național în CNR Macadam a fost câștigat de echipajul Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh, în timp ce în cadrul CNR Asfalt s-au impus campionii naționali absoluți, Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu.

Un total de 62 de echipaje au concurat în acest weekend în a 8-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, inclusiv sportivi din Portugalia, Franța, Norvegia, Italia, Ungaria și Slovacia.