O delegație formată din 8 sportivi licențiați FRAS, însoțiți de mai mulți oficiali, a răspuns afirmativ invitației făcute de către Federația de Automobilism din Republica Moldova, și va participa în acest weekend la etapa a 4-a din cadrul Campionatului Republicii Moldova de Autocross, programată la Colonița – Chișinău.

Sezonul competițional de rallycross s-a încheiat, însă, după cele 6 etape desfășurate în campionatul intern, dar 8 dintre piloții licențiați în 2023 vor bifa și o prezență internațională în acest final de an, urmând să fie prezenți la etapa a 4-a din cadrul Campionatului Republicii Moldova de Autocross, programată la Colonița – Chișinău.

Mihai Berbecaru, Gheorghe Ticuță, Rareș Șain, Răzvan Căldăraru, Alexandru Gheorghe, Antonio Bucura,  Bogdan Gherghina și Dragoș Cândescu sunt sportivii care vor reprezenta FRAS la acest eveniment de un nivel ridicat, având în vedere valoarea autocross-ului din Republica Moldova.

Cei 8 piloți români sunt însoțiți de mai mulți oficiali, printre care președintele Comisiei Naționale de Rallycross, Niță Iancu, un alt mebru al comisiei, Robert Boncescu, precum și prededinți ai mai multor cluburi cu activitate în rallycross, precum Răzvan Bucura, Liviu Gheorghe sau Petre Costache.

”Este o mare provocare pentru piloții nostri să participe la această etapă, dat fiind nivelul foarte bun al autocross-ului din Republica Moldova. Unii dintre ei au mai participat, în trecut, alții se află pentru prima dată aici și sunt convins că această experință le va folosi în viitor”, a declarat Niță Iancu.

La rândul său, Robert Boncescu a precizat: ”Vrem să mulțumim pentru această invitație Federației de Automobilism din Republica Moldova și, în special, președintelui Mihail Pereman. Ne bucură faptul că din delegația noastră fac parte mai mulți piloți tineri și vor avea parte de o cursă deosebită.”

Etapa a 4-a din cadrul Campionatului Național de Autocross din Republica Moldova , denumită și Cupa Federației, se va desfășura în perioada 28-29 octombrie, pe circuitul din satul Colonița (Chișinău).