GT Auto Club Sportiv, sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), grație gazdei și partenerilor organizatorici, Pitești Retail Park – Auchan Bradu, revine la Pitești pentru organizarea etapei cu numărul 2, cu cele trei campionate: Slalom Juniori (CNSJ), Super Slalom (CNSS) și Vehicule Electrice (CNVE).

Evenimentul se defășoară pe parcursul a două zile, astfel:

  1. sâmbătă, 11 mai – recunoașteri și antrenamente libere (cronometrate), în intervalul orar 11:00 – 19:30
  2. duminică, 12 mai –  concurs, format din:
  • o manșă de antrenament (cronometrat), începând cu ora 10:00
  • două manșe de concurs, începând cu ora 13:15
  • festivitatea de premiere, în jurul orei 19:30

Ne așteptăm la o participare foarte numeroasă, cu cei mai buni piloți veniți din: Pitești, Iași, Constanța, Brăila, Galați, Brașov, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, București și Ilfov, cu un număr record de juniori (CNSJ: 8-14 ani, CNSS: 14-18 ani, CNVE: 12-18 ani), seniori de peste 65 de ani și, nu în ultimul rând, frumoasele prezențe feminine.

Cu toate că este devreme, lupta în clasamentul anual pe grupe, clase, OPEN și echipe devine mai acerbă și mai spectaculoasă. Măiestria, talentul și experiența își vor spune cuvântul, rezultatul obținut în această etapă a 2-a conturând clasamentele anuale CNSJ-CNSS-CNVE.

CNSJ este dedicat exclusiv juniorilor cu vârsta între 8 și 14 ani, poate cel mai atractiv campionat, ținând cont de vârsta fragedă a acestor copii minunați, talentați și neașteptat de performanți.

CNSS are zona cea mai intinsă de participare, debutanți (cei fără experiență, cu mașini mai puțin puternice), juniori între 14 și 18 ani, avansați (piloții experimentați, cu mașini mai puternice și o libertate mai mare de modificări, cu vârsta de la 18 și chiar peste 70 ani), femina (reprezentantele sexului frumos, în număr din ce în ce mai mare și mai performante).

CNVE este dedicat exclusiv posesorilor de mașini cu propulsie electrică, pasionaților de alternativa ecologică a motorsportului, precum și de cele mai avansate tehnologii ale viitorului.  În continuare, CNVE reprezintă o mare provocare spre viitor, un proiect comun,  GT Auto Club Sportiv și Federația Română de Automobilism Sportiv.

Manșele de concurs programate duminică, 12 mai, vor fi transmise live pe pagina de YouTube a FRAS și vor fi comentate de Ștef Raita.

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu vinuri spumante Angelli, cupe și premii de la Tegee International,  iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

Pe www.gtautoclub.ro gasiti toate informațiile evenimentului, structurate pe cele trei campionate, inclusiv istoricul etapelor (piloți înscriși, clasamente, media, foto-video), începând cu anul 2011.