Ana Ciprian – Super Slalom

Cupa ROMEXPO 2024 a marcat debutul noului sezon competițional în Campionatele Naționale de Slalom Juniori și Super Slalom, la prima etapă participând peste 125 de sportivi.

Sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv,  Asociatia GT Auto Club Sportiv a reușit un nou eveniment spectaculos, cu un număr impresionant de participanți (41 la Slalom Juniori și 107 la Super Slalom) și 444 de starturi pe zi, în cele trei manșe de antrenamente și concurs.

Din acest sezon, GT Auto Club Sportiv a răspuns provocării de a organiza un campionat exclusiv de Juniori (CNSJ – copii cu vârsta între 8 și 14 ani),  și a continuat cu CNSS (care se adresează piloților debutanți, avansați, juniori cu vârsta între 14 și 18 ani și Femina), reușind, astfel, să dea un nou START, unul de referință în motorsportul autohton.

La runda inaugurală de la Romexpo au fost prezenți: 35 de juniori, cu vârste între 8 și 18 ani, 12 reprezentante ale sexului frumos, precum și 94 de seniori (inclusiv Georgel Oancea, decanul de vârstă la 71 de ani).

Arman Mateo Aghagianian – Slalom Juniori

Juniorii CNSJ și CNSS au reușit să impresioneze prin nivelul ridicat al pilotajului și prin creșterea nivelului de pregătire (tehnic și estetic) al mașinilor de concurs. De asemenea, piloții debutanți s-au adaptat rapid condițiilor de concurs, cei avansați reușind noi performanțe, cu timpi obținuți ce păreau de neatins și, nu în ultimul rând, participantele grupei Femina, cu rezultate excelente, de multe ori poziționate în fața unor seniori experimentați.

Clasamente CNSJ

Open:

1.Aghagianian Arman Mateo -00:41:09

2.Cara Matei – 00:41:15

3.Oancea Ștefan Eduard – 00:41:30

Câștigători pe grupe/clase:

J1 – Pricope Ariana Marina

J2 – Oancea Ștefan Eduard

J3 – Cara Matei

Sprint – Aghagianian Arman Mateo

Femina – Pricope Ariana Marina

Marius Voicu – Super Slalom

Clasamente CNSS:

Open:

1.Voicu Marius – 00:38:05

2.Ichim Ionuț – 00:38:14

3.Mateescu Filip – 00:38:33

Câștigători avansați pe grupe/clase:

A1 – Ana Ciprian

A2 – Oancea George Traian

A3 – Panduru Bogdan

A4 – Iordache Alexandru

A5 – Voicu Marius

J1 – Turcu Nicholas Ștefan

J2 – Ștefan Cezar

DACIA – Petroșanu Cătalin

Modificate – Mateescu Filip

Femina – Iordache Ana-Maria

Open debutanți:

  1. Ichim Ionuț – 00:38:14
  2. Dinescu Lucian – 00:41:08
  3.  Sighireanu Ștefan – 00:41:27

Câștigători debutanți pe grupe/clase:

D1 – Gealep Marian

D2 – Dinescu Lucian

D3 – Ichim Ionuț

Sprint – Dinescu Lucian

Femina debutanți – Tița Corina

Incepând cu acest an am introdus titlul “Cel mai bun timp al zilei”, un premiu simbolic ce stimulează competiția dintre mașinile cu propulsie electrică și cele cu combustie internă. Titlul a fost câștigat de campionul en-titre de la CN de Vehicule Electrice – Cherciu Ciprian (MG4 XPOWER), cu 00:37:06.

Mulțumim gazdei Romexpo, IGSU București, Angelli, Darcom Energy, Tegee International și AutoZone-VIANOR!