Porche-ul R GT cu care va concura Jerome France la Col Saint Pierre

Campionul en-titre al Categoriei II din cadrul Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă, Jerome France, va rata startul sezonului intern de la Râșnov, pilotul francez urmând să participe în aceeași perioadă la cea de-a 50-a ediție a Col Saint Pierre.

Evenimentul programat în acest weekend contează atât pentru Campionatul Francez , cât și pentru Campionatul European de Viteză în Coastă, Jerome France urmând să facă parte din echipa RD Limited și va pilota un Porsche R-GT, același automobil cu care va concura și în cursa din iunie de la Pikes Peak. Jerome se alătură echipei lui Romain Dumas, care va fi prezent la Col Saint Pierre din postura de deschizător al traseului cu un Peugeot 306 Maxi și o Nova Proto NP02.

Obiectivul campionului de anul trecut de la Super Rally și Masters este să se familiarizeze cu acest automobil, care este dezvoltat specific pentru raliu nu și pentru coastă, dar care este fiabil și adaptat pentru eventualele schimbări de condiții în perspectiva celebrei Pikes Peak.

Cu 190 de mașini anunțate la start, în care vor urca mai mulți piloți de top din Campionatul European, Col Saint Pierre este o cursă spectaculoasă, ajunsă în acest an la cea de-a 50-a ediție.

Jerome France va absenta astfel de la Râșnov, dar va fi prezent la toate celelalte etape ale Trofeulio Național Masters de Viteză în Coastă, la Rânca va concurca cu NP03, apoi în restul sezonului cu NP01, care este în curs de refacere, cu un nou motor V8 Mugen în urma problemelor de anul trecut de la Poiană, precum și cu evoluțiile în materie de siguranță și aerodinamică din versiunea 2024.