Evenimentul anului, CURSA CAMPIONILOR CNIA-CNSS-CNVE – CUPA SAB & ACCESORII 2022 – a încheiat spectaculos sezonul competițional 2022.

Sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, evenimentul organizat de GT Auto Club Sportiv si gazda SAB & ACCESORII 2022, a reușit să ofere cele mai bune condiții piloților celor trei campionate naționale – Îndemânare Auto (CNIA), Super Slalom (CNSS) și Vehicule Electrice (CNVE).

Pe o vreme însorită, cu foarte mulți spectatori și un traseu dedicat CNIA-CNSS-CNVE, piloții au reușit un spectacol total. Spectatorii încântați de prestația acestora, cu juniori de 9-14 ani, seniori de peste 65 ani, grupa Dacia, femina și cei cu mașini electrice, i-au susținut cu ropote de aplauze pe tot parcursul celor două zile de concurs.

Deși evenimentul a fost cu caracter demonstrativ (fără să influențeze clasamentele anuale ale celor 3 campionate), performanța a fost la cele mai ridicate cote pentru obținerea pozițiilor fruntașe în clasamentul pe grupe, clase, open și echipe.

Clasamentul Open la Îndemânare Auto (debutanții, cei care fac primul pas în motorsport) a fost extrem de disputat (primii trei fiind desparțiți de mai puțin de o secundă), gălățeanul Cristian Ioan Oancea impunandu-se cu timpul de 00:46:90. Pe locul 2 s-a clasat vâlceanul Cristian Mădălin Popescu, cu timpul de 00:47:29, iar pe locul 3 s-a clasat tânărul bucureștean Matei Alexandru Pavelescu, cu timpul de 00:47:49.

Clasamentul Open la Super Slalom (piloții experimentați, cei cu vechime în motorsport) a fost mai strâns, o secundă despărțind primii șase piloti. Primul clasat a fost Marius Voicu, care și-a confirmat poziția de lider al CNSS, cu timpul de 00:44:36. Poziția secundă a fost obținută de bucureșteanul de numai 16 ani, Filip Matescu, cu timpul de 00:44:54, in vreme ce poziția a treia i-a revenit lui Mihai Mattescu (tatăl lui Filip), cu timpul de 00:44:92.

Clasamentul Open al Vehiculelor Electrice (posesori de automobile cu propulsie electrică) a fost cel mai disputat, cu primele 7 poziții aflate la mai puțin de o secundă! Ciprian Cherciu a obținut prima poziție, cu timpul de 00:46:14, urmat de brașoveanul Horia Platona, cu timpul de 00:46:28, iar locul 3 i-a revenit fostului triplu campion la Viteză în Coastă 2017 – debutanți A1 și echipe, Marian Andrei (realizatorul I like IT), cu timpul de 00:46:39.

Astfel, CURSA CAMPIONILOR CNIA-CNSS-CNVE, CUPA SAB & ACCESORII 2022 a încheiat un sezon competițional complet, cu o creștere importantă a calității prestației piloților și a nivelului pregătirii mașinilor de concurs. Rezultatele din acest an ne determină să ne organizăm și mai bine pentru sezonul competițional 2023.

Mulțumim: gazdei S.A.B. & Accesorii 2022, IGSU, partenerilor – Federația Română de Automobilism Sportiv, partenerilor media, Kiss FM, AutoExpert, AutoȘtiri, sponsorilor noștri tradiționali – Vianor, Angelli, Unilift, UniWash,Tegee International, Repsol, precum și piloților, spectatorilor și celor care ne susțin în activitatea noastră.

www.gtautoclub.ro – Facebook GTAutoClub.