Ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, programată în perioada 15-16 octombrie pe Drumul Poienii din Brașov, va înregistra un număr record de piloți prezenți la start pentru sezonul 2022, un total de 104 fiind acceptați pe lista de înscrieri.

Trofeul Audi Brașov va fi dedicat exclusiv piloților din prima divizie a campionatului, urmând să aibă câteva nume surpriză pe traseul de concurs. De asemenea, runda va fi decisivă pentru stabilirea noului campion la Categoria I, după ce Octavian Ciovică și-a asigurat deja titlul la Categoria II încă de la Câmpulung Muscel.

În acest moment, înaintea cursei finale, Alexandru Pițigoi (Porsche 911) conduce în topul categoriei, cu 96 de puncte, iar Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) e al doilea, cu un punct mai puțin. Cel mai bine clasat dintre cei doi la Poiana Brașov va deveni și, în premieră, campion la Categoria I.

Un total de 7 automobile de concurs încadrate la Categoria II vor concura în weekend, un record pentru acest sezon. Printre noutăți se numără Răzvan Dragomir (Silver Car), care se alătură listei formate din Octavian Ciovică (Radical SR8), Dragoș Savloschi (Radical Prosport Evo), Aurelian Andronache (Speed Car GT), Emil Ghinea (Norma M20F), Mihai Leu (Radical SR8) și Szabo Botond (Radical SR3).

Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo 8), Călin Manițiu (Subaru Impreza), Istvan Soos (Mitsubishi Evo 8) și Călin Făgădar (Mitsubishi Evo) și-au anunțat participarea cu modelele cu care au făcut spectacol în ultimii ani la viteză în coastă. De asemenea, piloți de raliu cu experiență precum Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Vlad Cosma (Peugeot 208 R2), Norbert Maior (Mitjet 1300) și Jean Tatu jr (Skoda Fabia R5) sunt înscriși la cursa din Poiana Brașov.

Nostalgicii motorsportului vor avea ocazia să vadă în acțiune nu mai puțin de 8 modele Dacia în cadrul proiectului Dacia Revival, unde piloții vor concura pe 1300, 1410 și 1310 Sport. În antiteză, Florin Voicu (Ferrari 458 Challenge), Alexandru Pițigoi (Porsche 911), Alin Luca (Porsche 911), Andrei Mitrașcă (Dacia STTC) și Dominic Marcu (Tesla Model 3) vin la Poiana Brașov cu mașini de top.

Sâmbătă, între 9:00 și 13:00 vor avea loc primele două manșe de recunoașteri, urmate de cele două antrenamente cronometrate (14:30 – 18:30). Duminică, după două manșe de recunoașteri de dimineață, concursul va începe la ora 13:30, ambele manșe fiind transmise în direct de Prima Sport, dar și de canalul de youtube al FRAS.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Programul complet al etapei, inclusiv cu detalii despre deschiderea circulației între manșe, este disponibil aici.