Pentru al treilea an consecutiv, Trofeul Iași s-a dovedit a fi etapa de referință a Campionatelor Naționale de Îndemânare Auto (CNIA), Super Slalom (CNSS) și Vehicule Electrice (CNVE).

Practic, la Iași totul a mers strună! Pe o vreme superbă, cu un asfalt impecabil și un traseu incitant, în centrul orașului, spectatorii ieșeni au asistat la o întrecere automobilistică la cel mai înalt nivel.

Aflați la cea mai importantă etapă pentru stabilirea clasamentului anual CNIA-CNSS-CNVE, piloții au dat un test greu, al concentrării și măiestriei la volan, în condiții de stres. Nu puține au fost situațiile în care s-a pierdut controlul mașinilor, răsuciri, trase abordate la limită, jaloane deplasate sau lovite. Piloții care au obținut pozițiile cele mai bune au fost cei cu nervii de oțel, cei mai talentați și eficienți, cu automobile foarte bine pregătite.

Concursul, aflat în al 12-lea sezon, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a numărat peste 140 de starturi în cadrul unei singure manșe, în creștere cu 30% față de etapa de anul trecut.

Asociația GT Auto Club Sportiv și partenerul local, Auto Art, alături de arbitrii licențiați ai FRAS, au gestionat foarte eficient starturile, în permanență intercalând câte două mașini pe traseu, programul fiind, astfel, respectat în totalitate.

La CNIA, pentru prima poziție s-au luptat vâlceanul Cristian Mădălin Popescu și gălățeanul Cristian Oancea, primul având câștig de cauză obținând și binemeritatul titlu de Campion CNIA 2022.

La CNSS, bătălia a fost cea mai strânsă, cu multe răsturnări de situație până în ultima manșă de concurs. Și-au disputat supremația bucureșteanul Filip Mateescu (16 ani) și Marius Voicu, din Zurbaua, jud. Ilfov, acesta din urmă reușind să se impună și să devină campion național în CNSS 2022.

În noul CNVE, surpriza zilei a fost bucureșteanul Ciprian Cherciu, care a obținut cel mai bun timp al campionatului. Deși s-a clasat pe locul doi în această rundă, punctele acumulate pe parcursul intregului sezon competițional i-au conferit buzoianului Adrian Balotă titlul de campion în CNVE 2022.

La finalul acestei etape, primele trei poziții în clasamentele anuale le regăsiți aici:

CNIA – https://cnia.gtautoclub.ro/clasament-general/
CNSS – https://cnss.gtautoclub.ro/clasament-general/
CNVE – https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

Parcă trasă la indigo cu cea de anul trecut, premierea a avut loc într-o atmosferă plină de veselie, cu multă șampanie, la lumina mașinilor concurenților și a stâlpilor de iluminat din superba esplanadă a Palatului Culturii din Iași.

Etapa încheie sezonul competițional 2022, cu o creștere semnificativă a calității nivelului prestațiilor și a mașinilor de concurs. Aceasta ne obligă să sporim calitatea organizatorică și să găsim soluții pentru etape mai spectaculoase și mai folositoare pasionaților dornici șă facă prformanță în automobilism.

Mulțumim gazdei, Primăriei Iași, IGSU, Jandarmeriei, Poliției Locale și Rutiere Iași; partenerilor – Federația Română de Automobilism Sportiv, partenerului local AutoArt, partenerilor media, Kiss FM, AutoExpert, AutoȘtiri; sponsorilor locali – Safewheels, Mag automobiles; sponsorilor noștri – Borsec, Vianor, Angelli, Tegee International, Repsol; precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitatea noastră.