Pe finalul lunii septembrie al calendarului competițional 2022, GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, alături de gazda evenimentului, AutoArt și Primăria Municipiului Iași, vor organiza mult așteptata finală a celor trei campionate naționale Îndemânare Auto (CNIA), Super Slalom (CNSS) și Vehicule Electrice (CNVE).

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-25 septembrie, în plin centrul orașului, pe str. Anastasie Panu, grație Primăriei Iași, pentru al treilea an consecutiv, care va pune la dispoziție un spațiu generos și atractiv.

Pentru prima dată la Iași, Victron Energy și Darcom Energy vor asigura încărcarea mașinilor electrice cu ajutorul unui sistem fotovoltaic mobil. Acesta este dotat cu stocare și stație de încărcare, sistem inedit, unic în România!

Cea mai importantă etapă din acest an, practic finala din cadrul CNIA, CNSS și CNVE, va reuni la start un număr impresionant de juniori, între 8 și 14 ani (CNIA), între 14 și 18 ani (CNSS), debutanții (trei clase), avansații (cinci clase), mașini de serie, frumoasele participări feminine și posesorii de mașini electrice, toate acestea, pentru prima dată la Iași, cu peste 150 de starturi pentru o singură manșă de concurs.

Mai mult, clasamentul anual se va stabili după aceată etapă, în acest spectaculos concurs stradal!

Vă prezentăm mai jos, piloții favoriți, cei cu cele mai multe șanse pentru ocuparea podiumurilor în clasamentele Open, astfel:

CNIA

1. Cristian Ioan Oancea, Galați – 74 puncte
2. Cristian Mădălin Popescu, Râmnicu Vâlcea – 71 puncte
3. Mihai Coteanu, București – 65 puncte

CNSS

1. Filip Mateescu, București – 77 puncte
2. Marius Voicu, Zurbaua, jud. Ilfov – 77 puncte
3. Mihai Mateescu, București – 50 puncte

CNVE

1. Adrian Balotă, Buzău – 86 puncte
2. Ciprian Cherciu, București – 65 puncte
3. Mihai Alexandrescu, București – 46 puncte

La fel de disputate vor fi clasamentele pe grupe, clase și echipe, cu punctaje foarte apropiate, ceea ce va asigura o competiție sportivă de calitate, care va desemna ierarhia finală.

Programul Concursului:

– sâmbătă, 24 septembrie, 12:00 – 20:00, antrenamente libere
– duminică, 25 septembrie, 10:00, antrenamente cronometrate / 12:30, manșele I și II de concurs / 19:00, festivitatea de premiere

Manșele de concurs vor fi comentate de Ștef Raita, în ziua de duminică, începând cu ora 12:30, și vor putea fi urmărite online pe pagina de Youtube a FRAS.
Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe și premii de la Valtec (ulei Repsol), Tegee International, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

Mulțumim gazdelor: Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliției Locale, Poliției Rutiere Iași, Jandarmeriei Iași, ISU Iași, partenerilor FRAS, Victron Energy, Darcom Energy, partenerului local AutoArt, partenerilor media: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri, sponsorilor tradiționali: Angelli Spumante & Aperitive, Romaqua Group Borsec, Valtec Premium Lubricantas, Tegee Internațional și celor locali: Iulius Mall, Hotel Unirea, Safewheels, Starnet, Magautomobile, BRAS, Glovo și Forch.

Pentru înscrieri în concurs și alte informații legate de CNIA-CNSS-CNVE, fiecare iubitor de automobilism are la dispoziție pagina web www.gtautoclub.ro.

Pe 24 și 25 septembrie, ne vedem la IAȘI!