Silviu Dumitrescu a bifat anul trecut recordul, iar în acest weekend caută victoria la Reșița. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Silviu Dumitrescu se întoarce pe traseul de la Reșița, acolo unde anul trecut a stabilit noul record, iar și de această dată va trebui să îl înfrunte pe câștigătorul din 2019, bulgarul Stefan Stoev. Nu mai puțin de 69 de concurenți vor lua startul la ediția 2020 a Cupei Reșița, a doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total.

Marea absență va fi, la fel ca în prima etapă din acest sezon, eroul local al Reșiței, Lucien Hora, cel care este și campionul național en-titre al Categoriei II, cea dedicată mașinilor de competiție. În schimb, Dani Oțil va concura pe Radical SR4 în runda din orașul său natal, așa cum s-a întâmplat și în ediția trecută.

De altfel, lupta de la Grupa CN/E2-SC este cea mai spectaculoasă din ultimii ani. Pe lângă revenirile lui Dumitrescu și Oțil, câștigătorul de anul trecut de la Reșița, Stefan Stoev, va fi și el prezent cu Silver Car EF10.7

În 2019, Dumitrescu a stabilit recordul absolut al traseului de la Reșița, încheind ultima manșă de recunoașteri în 2:04,784.

De asemenea, Simone Tempestini va concura pe Radical la această etapă după ce la Cheile Grădiștei a fost nevoit să apeleze în ultimul moment la Skoda Fabia R5 din cauza unor probleme tehnice. În 2018, campionul național absolut de la raliuri a încheiat pe locul 2 la open în runda din Valea Domanului.

Câștigătorul primei etape, Emil Nestor, cu Norma M20FC, vine și el să câștige, acestui grup alăturându-se și Octavian Ciovică (Radical SR8), Emil Ghinea (Norma M20F) și Aurelian Andronache (Speed Car GT1000).

O altă surpriză la start va fi revenirea după o lungă pauză a lui Cornel Gărdean, care va pilota un Subaru WRX și va avea un duel interesant la Grupa E2-SH cu Bogdan Cuzma (Mitsubishi Evo 9), Costi Stratnic (Dacia STTC), bulgarul Lyuben Kamenov (Mitsubishi Evo 9) și marea surpriză din prima etapă, Radu Benea (Mitsubishi Evo 8RS).

Stefan Stoev s-a întors la Reșița, acolo unde a obținut victoria în ediția trecută. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Campionul național en-titre la Categoria I, Mihai Leu, este și el confirmat pentru etapa din acest weekend, și va căuta să obțină o nouă victorie cu al său Ferrari 458 Challenge. Alex Mirea (BMW M2) și Alin George Luca (Porsche GT3) sunt rivalii lui Leu atât la categorie, cât și la Grupa GT.

Runda va fi comună cu cea din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, participanții fiind departajați astfel: 51 pentru prima divizie și 18 pentru diviza secundă a campionatului.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Cupa Reșița 2020 va putea fi urmărită în direct pe contul de YouTube al FRAS, dar și pe pagina oficială de facebook a federației.