Podiumul la OPEN a fost câștigat de Ciprian Cherciu (Locul 1), Adrian Balotă (Locul 2), David Ioan Ariciu Oancea (Locul 3)
Podiumul la OPEN a fost câștigat de Ciprian Cherciu (Locul 1), Adrian Balotă (Locul 2), David Ioan Ariciu Oancea (Locul 3)

Campionatul Național de Vehicule Electrice, proiect realizat prin Asociația GT Auto Club Sportiv, sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv, și aflat la cea de-a 5-a etapă din actualul sezon competițional, a continuat weekendul trecut pe traseul situat în zona dintre centrul comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea și râul Olt.

Piloți cu bogată experiență în motorsport au avut o evoluție spectaculoasă, cu aceste mașini de ultimă generație, foarte atractive și performante. În acest proiect ambițios, gazda Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea au oferit condiții excelente piloților veniți din Salzburg, București, Ploiești, Buzău și Iași.

Evoluția acestora a fost aplaudată și susținută de publicul vâlcean, pasionat și avizat, venit și de această dată în număr mare la evenimentul organizat la Shopping City Râmnicu Vâlcea.

În clasamentul Open, locul 1 l-a obținut Ciprian Cherciu, la bordul unui Tesla Model 3 Long Range, cu timpul de 00:46:69, bucureșteanul consolidându-și astfel prima poziție și, rămâne favorit la titlul de campion național al sezonului 2023.

În poziția secundă s-a clasat Adrian Balotă, aflat la comenzile unui Tesla Model 3 Performance, cu timpul de 00:48:75, urmat de David-Ioan Ariciu-Oancea, cu un Mini Cooper SE, cu timpul de 00:49:11. De menționat că David-Ioan are 19 ani și este la prima sa participare în CNVE. Clasamentul Open s-a reeditat și la Grupa Sport.

La Grupa E1, cei cu mașini sub 250 CP, într-o competiție foarte strânsă, a ieșit invingător David-Ioan Ariciu-Oancea cu timpul de 00:49:56, urmat la mai puțin de o secundă de Augustin Mihalache, cu timpul de 00:50:51, locul 3 revenindu-i austriacului Armin Andreas Reiter, aflat la bordul unui Mini Cooper SE (00:52:07). În vârstă de 18 ani,  Armin Andreas Reiter s-a aflat și el la prima sa participare în CNVE.

La Grupa E2, cei cu mașini peste 250 CP, Ciprian Cherciu pare de neînvins și a bifat un nou loc 1, cu timpul de 00:46:69, poziția a 2-a revenindu-i lui Adrian Balotă, cu timpul de 00:48:75, în timp ce pe 3 s-a clasat ieșeanului Emanuel Medvedev (Seres 5 – 00:52:17).

Campionatul Național de Vehicule Electrice este într-o creștere evidentă, atât din punct de vedere al prezențelor, cât și al spectaculozității, următoarea etapă de peste 3 săptămâni, de la Iași (16-17 septembrie), fiind așteptată cu nerăbdare de piloți, dar și de publicul local.

Mulțumim gazdelor: Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliției Locale, Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea, Jandarmeriei Râmnicu Vâlcea, ISU Râmnicu Vâlcea, Supercargo, sponsorilor tradiționali: Angelli, Autozone-Vianor, Tegee, și celor locali: Rotakt și Nurvil.

www.gtautoclub.ro