Comisia de Raliuri a primit Sesizarea echipajului cu numărul de concurs 74 Paul POPA/Tudor MÂRZA prin care se solicita recalcularea punctajelor clasamentului Swift Cup 2023, reclamând faptul că în cazul Raliului Maramureșului nu s-au acordat / scăzut corect punctele pentru start prevăzute la art.7 al Regulamentului Swift Cup. Având în vedere conținutul sesizării Comisia de Raliuri a solicitat punct de vedere din partea:

– Organizatorul Cupei Swift Cup 2023
– Comisia de Regulamente FRAS
– Comisia de Competiții FRAS

În urma consultării opiniilor Comisia de Raliuri propune menținerea clasamentelor etapei a treia (Raliul Maramureșului) și a clasamentului general final al Swift Cup 2023.

În susținerea punctelor de vedere comisiile și organizatorul Swift Cup au avut în vedere faptul că legătura dintre sintagma „puncte bonus” folosită in Regulamentul Sportiv al Campionatului National de Raliuri 2023 și cea din Regulamentul Swift Cup este irelevanta și forțată, punctele bonus din RSCNR 2023 fiind cele prevăzute Art.3.1.1. De asemenea, este necesar să se țină cont și de precizările Art.6.4 privind suveranitatea prevederilor specifice ale regulamentelor cupelor monomarcă. De asemenea Comisia de Raliuri recomandă organizatorilor de cupe monomarcă o mai mare atenție în ceea ce privește redactarea regulamentelor competiției pe care o tutelează. Mai precis în a evita folosirea de expresii care pot produce confuzii.

Comisia de Raliuri FRAS