La verificările tehnice efectuate la prima etapă din Campionatul Național de Coastă Masters de la Râșnov, de weekend-ul anterior, au reieșit multe situații de mașini cu rezervoare de benzină ieșite din omologare.

Ulterior, în urma discuțiilor cu sportivi din alte discipline (CNVC, CNRB) a reieșit că problema este mai amplă. Comisia Tehnică a luat la cunoștință despre costul ridicat al reviziei sau achiziției acestor echipamente, precum și de faptul că livrarea este îngreunată de contextul economic actual.

În consecință, pentru a veni în sprijinul sportivilor, Comisia decide:

1. În cadrul competițiilor din CNRB, CNVC și Masters, toate restricțiile care privesc rezervoarele de combustibil, cu omologare FIA, vor intra în vigoare începând cu anul 2024. Astfel, sportivii au timp pe parcursul sezonului 2023 să ia măsurile necesare. În continuare însă, nicio construcție artizanală nu este permisă.

2. În plus față de cele de mai sus, în mod particular, doar pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă, restricțiile echipamentelor de securitate ale sportivilor (cască, hans, scaune, centuri) vor intra în vigoare din sezonul 2024.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să îl contactați pe reprezentantul Comisiei Tehnice, Mihai Stana.

Prezenta decizie va fi transmisă spre aprobare Biroului Executiv FRAS, cu propunere de implementare imediată.

Comisia Tehnică FRAS