Prima etapă din sezonul 2023 a Campionatului Național de Slalom Paralel, organizată de ACS Raul Badiu Racing, a avut loc sâmbătă, 29 aprilie, pe circuitul Masters Speedway din Șura Mare, județul Sibiu. La etapa inaugurală au luat startul în cursă 30 de piloți.

Localnicul Ciprian Luca pe VW Golf 4 a obţinut victoria în clasamentul OPEN, în timp ce Liviu Rusalim (Keating Kartcross) a venit pe 2 la prima sa apariție în campionat, iar campionul de anul trecut, Alexandru Cazacu (VW Golf 2), a încheiat podiumul.

Eduard Crintoiu (Renault Clio) a ocupat primult loc la Clasa 1, Cazacu s-a impus și la Clasa 2, urmat de debutantul Alexandru Pîrvu (Suzuki Swift Sport) și de Ștefan Gîrleanu (Dacia Logan). Sibianul Sorin Bratu (Renault Clio) a fost câștigătorul Clasei 3, podiumul fiind completat de Alexandru Săvulescu (Hyundai Coupe), respectiv debutantul Radu Florin (Renault Clio). Luca a terminat pe 1 și la Clasa 4, în fața lui Marian Țene (Audi A4).

Din acest sezon, au apărut trei categorii noi de Juniori. La Juniori Masters, victoria i-a revenit lui Andrei Chircu pe Suzuki Swift Sport, Denis Pleșa (Renault Clio) s-a clasat pe poziţia secundă, iar Anneliese Crintoiu a completat podiumul.

Chircu, care s-a dovedit revelaţia etapei, a câştigat la Juniori Pro, Teodora Merlă (Renault 5) a încheiat pe 2 și Luca Racoviță (Dacia Sandero) pe 3. Pleșa şi-a adjudecat victoria la Juniori Start, secondat de Alexia Apostol (Renault Clio) şi Anne Crintoiu.

Două cupe monomarcă au debutat în 2023 la Slalom Paralel,  Chircu a învins la Cupa Swift, în timp ce Cupa Logan a fost câștigată de Matei Savu.

Anne Crintoiu a câştigat clasa Femina, urmată de Teodora Merlă și Alexia Apostol. Liviu Rusalim a încheiat primul la Buggy, podiumul fiind completat de localnicii Bogdan Albu și Kevin Rusalim.

Etapa a doua se va desfășura pe 13 mai pe circuitul de macadam din Sibiu, eveniment transmis LIVE pe YouTube.

Clasamente primei etape din Campionatul Naţional de Slalom Paralel: Open, Clase, Femina, Juniori, Logan, Swift