În contextul provocat de pandemia de Covid-19 și al faptului că zonele stabilite pentru comandamentul, parcul de service și startul festiv al Raliului Clujului au fost cedate pentru activități de vaccinare a populației, Comisia de Raliuri a căutat soluții de înlocuire a etapei ”Raliul Clujului”. Condițiile de bază considerate necesare și obligatorii pentru etapa înlocuitoare au fost ca etapa să aibă coeficient 1,2 și suprafața de desfășurare să fie asfalt.

Un alt aspect foarte important în luarea deciziei de înlocuire a etapei a fost respectarea datei de desfășurare, deoarece orice schimbare a datei unui raliu de coeficient 1,2 ar fi creat alte probleme de logistică atât sportivilor, cât și federației. Raliul Maramureșului va fi, așadar, etapă distinctă de coeficient 1,2 și nu înlocuiește etapa programată în 15.10.2021, etapă care se va desfășura conform calendarului, cu altă denumire, cu coeficient 0,6 și care va avea același organizator. Raliul Clujului a fost reprogramat pentru 24-25 septembrie, iar pentru a păstra structura punctelor din regulament, va avea coeficient 1, intrând în grupă cu Raliul Harghitei și Raliul Brașovului, grupă din care se va lua în calcul cel mai bun rezultat. Nici o altă modificare nu va fi adusă articolelor din regulamentul CNRB 2021, articole care fac referire la acumularea de puncte anuale. Regulamentul va fi modificat în consecință.

Subliniem că modificările regulamentului sunt generate de cazuri de forță majoră, iar eforturile Comisiei de Raliuri și ale federației în ansamblu sunt îndreptate spre menținerea unui nivel înalt competițional și pentru găsirea de soluții pentru desfășurarea evenimentelor sportive.