Încă din anul 2020, FRAS și-a arătat disponibilitatea de a sprijini posesorii de SSV-uri în vederea participării organizat, în cadrul unei cupe monomarcă, în Campionatul Național de Raliuri Betano. După o serie de discuții între inițiatorii acestui proiect, pe de o parte, și Comisia Tehnică FRAS, oficiali din cadrul FRAS, de cealaltă parte, Comisia Națională de Raliuri a decis următoarele:

– FRAS este de acord cu participarea sportivilor în CNR Betano 2021 la etapele pe zăpadă și macadam, în cadrul unei clase separate denumită ”SSV”. Se va premia un singur clasament general.

– ca urmare a faptului că niciun club sportiv sau entitate juridică nu și-a manifestat oficial intenția de organizare, nu a urmat pașii și procedurile specifice înființării unei cupe monomarcă sau trofeu specific, FRAS nu va înființa, pentru moment, în Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 o astfel de cupă sau trofeu.

– FRAS este deschisă permanent la discuții pe această temă, doar cu respectarea strictă a prevederilor regulamentare specifice înființării unei cupe sau trofeu.

– pentru a putea participa, sportivii trebuie să dețină sau să fi avut licență FRAS de raliu. Pentru orice alt tip de licență este necesar avizul Comisiei de Licențiere.

– se echivalează licența de raliu, fără a fi scutită de taxa de licențiere anuală sau One Event pentru SSV.

– costul licenței SSV este identic cu cel de la raliu.

– automobilele de concurs vor fi acceptate la start și vor primi Pașaport Tehnic FRAS la prima etapă la care vor participa, dacă sunt construite după o fișă tehnică FIA și/sau respectă măsurile de protecție și securitate aprobate de către Comisia Tehnică FRAS. Pentru informații legate de acest aspect, sportivii sunt rugați să ia legătura cu președintele Comisiei Tehnice, dl Ciprian Stoica la tel. 0745 277 563.

– echipamentul de protecție individual trebuie să fie specific sportivilor înscriși la etapele de raliu. Se permite folosirea de îmbrăcăminte suplimentară peste acest echipament.

– sportivii vor fi obligați să respecte toate regulile de desfășurare specifice unei etape din CNR Betano.