Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 va debuta în perioada 5-7 februarie, în premieră, cu Covasna Winter Rally, pe zăpadă, eveniment care beneficiază și de un număr impresionant de echipaje internaționale înscrise, cu sportivi din Ungaria, Bulgaria, Polonia și Cehia.

Este pentru prima dată în cei 14 ani de la lansare când etapa care se desfășoară pe zăpadă este introdusă în calendarul național al campionatului de raliuri. Runda din Covasna va avea un coeficient de 0.6 în cadrul competiției interne. De asemenea, în cadrul evenimentului se va desfășura și Cupa Internațională pe Zăpadă la raliuri.

Până în prezent și-au anunțat prezența nu mai puțin de 30 de echipaje din afara țării, dintre acestea 10 urmând să fie la bordul unor modele R5, Rally 2, Rally 4 sau R2. Polonezul Łukasz Kotarba, locul 3 la general în campionatul intern al țării sale, este unul dintre cele mai importante nume care va fi prezent pe zăpada din Covasna.

Ungurul Daniel Fischer, fost concurent în WRC, revine după 8 ani la Winter Rally Covasna. În 2013, Fischer a terminat pe locul 3 la general în Covasna, iar ulterior a mai luat startul o dată în țara noastră, la Raliul Harghitei. De asemenea, campionul de la 2 Roți Motrice din țara vecină, Miklos Csomos, se află pe lista provizorie de înscrieri.

Un nume greu care va concura săptămâna viitoare în România este vicecampionul Europei din 2010, Antonín Tlusťák, care deține de asemenea multiple titluri la clase și grupe atât în competiție continentală, cât și în Cehia. Lista provizorie de înscrieri internaționale  este disponibilă aici.

De altfel, pe lângă cele 30 de echipaje internaționale, Winter Rally Covasna ar urma să aibă la start și cel puțin 30 de echipaje care vor concura exclusiv pentru competiția internă. Licențierea sportivilor a început încă de pe 15 ianuarie, iar toate detaliile sunt aici.

Ediția din acest an va avea un total de 6 probe speciale pe o distanță de 89 de kilometri, competiția urmând să se desfășoare exclusiv pe zăpadă și gheață. Închiderea înscrierilor se va face luni, 1 februarie. Regulamentul particular este disponibil aici.