În urma știrilor apărute în presa online despre un eveniment automobilistic desfășurat în ziua de 08.08.2021, în județul Bistrița-Năsăud, localitatea Spermezeu, dorim să anunțăm faptul că acest eveniment nu a fost organizat cu înștiințarea și aprobarea Comisiei Naționale de Off Road (CNOR) sau a Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

CNOR și FRAS dezaprobă desfășurarea oricăror astfel de evenimente sau concursuri de Off Road fără aprobare, prin care să se asigure toate măsurile de siguranță și respectarea regulilor ce se impun.

Reamintim faptul că, Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), organizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 69/2000 a educației fizice și sportului, cu modificările ulterioare, Ordonanței Guvernului nr 26/2000 cu privire la asociații și fundații și Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice și persoanelor juridice, este singura structură sportivă de interes național, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, autorizată să organizeze, să controleze și să conducă activitatea de automobilism sportiv din România.

De asemenea, CNOR și FRAS transmit autorităților locale să nu mai aprobe desfășurarea unor astfel de evenimente, dacă acestea nu au permis de organizare din partea FRAS.

 

Comisia Națională de Off Road