Cătălin Trifan a reușit surpriza și a câștigat etapa montană de drift de pe TransRarău după un battle final împotriva campionului en-titre, bulgarul Ivan Ivanov. Mii de spectatori au luat cu asalt muntele pentru a asista la confruntarea cailor putere.

Runda s-a desfășurat la o altitudine de peste 1.500 de metri, iar la start au fost prezenți peste 30 de piloți din România și Bulgaria. Calificările au fost câștigate, în premieră, de Miklos Laszlo. Acesta a primit o medie de 95 de puncte de la arbitrii internaționali prezenți pe TransRarău, informează RoDrift.

În battle-uri, Laszlo a ajuns până în Top 4, unde a fost eliminat de Cătălin Trifan, cel care avea să și câștige etapa. Cu o mașină nouă de concurs, un BMW e36, Trifan i-a învins în drumul său spre trofeu pe Gabi Imre, Daniel Ghiță, Laszlo și Ivan Ivanov. Laszlo s-a mulțumit cu locul 3 după o finală mică împotriva lui Radu Moise.

După ce în 2020 nu s-a desfășurat din cauza situației pandemice, runda de pe TransRarău a strâns mii de oameni în jurul traseului de concurs.

Victoria înregistrată de Trifan a relansat lupta pentru titlu în campionat. Primele două etape au fost câștigate de Claudiu Adam, care avea maximum de puncte, însă liderul a fost eliminat în Top 8 și are 274 de puncte. Astfel, în acest moment, Ivan Ivanov (211), Rareș Gîrda (206), Sorin Ene (205),  Cătălin Trifan (190), Radu Moise (189) și Miklos Laszlo (175) pot spera că pot recupera în cele două etape rămase.

La Semi Pro victoria i-a revenit lui Mădălin Grigore, care a câștigat pentru prima dată o etapă în carieră.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 27-28 august în Ungaria, pe circuitul Mariapocs, acolo unde se anunță peste 100 de participanți de pe întregul continent. Runda este organizată în comun de RoDrift și omologii lor din Ungaria.