Credit photo: Autostiri.ro

Principalul promotor în România al Historic Winter Rally, George Grigorescu, a vorbit despre evenimentul care s-a încheiat duminică și a bifat a treia ediție.

În total, 36 de echipaje din Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg și Olanda au concurat pentru prima poziție în clasamentul ediției din 2019. Acestora li s-au alăturat alte cinci echipaje de deschidere, dintre care trei au fost internaționale. Printre acestea din urmă s-a aflat și Bernard Munster, fostul campion al Belgiei, și locul 2 anul trecut la competiția din Covasna.

„Evenimentul s-a dovedit a fi un succes unanim, conform participanților. Dacă anul trecut nu am avut foarte multă zăpadă, de data aceasta, din punct de vedere meteorologic, a fost de excepție. Cei care s-au aflat la prima ediție, nu își imaginau așa ceva. Au fost foarte încântați”, a spus George Grigorescu, omul care coordonează Cupa Dacia în CNRD și care a fost principalul promotor pentru acest eveniment în România.

Organizat de Aspromeca, prin Paul Lacombe, și AutoCrono, prin Arpad Șimon, Historic Winter Rally a avut parte de 24 de echipaje la prima ediție, 48 în 2018 și 36 anul acesta. Ultimele două evenimente au avut participare exclusiv internaională din partea celor care au luptat pentru prima poziție. „Au fost câteva retrageri în ultimul moment din motive personale în acest an, însă cu siguranță, în 2020 vom avea minimum 50 de echipaje la start. E posibil să vedem inclusiv echipaje din Anglia”, a mai explicat George Grigorescu.

Victoria în acest an i-a aparținut lui Eric Royere, care a pilotat un Ford Escort. Acesta se află la a doua participare la Historic Winter Rally. „A fost un sfârșit de săptămână fantastic. S-au aliniat planetele pentru noi și chiar ne-am bucurat de ce am văzut aici. Faptul că am câștigat, înseamnă mult pentru noi, suntem fericiți”, a spus Royere la final.

Pentru prima oară în România, Cristophe Jacob a încheiat pe 2 în Covasna și s-a declarat fascinat de competițe. „Incredibil! Fabulos! Chiar pot să spun că a fost o surpriză mare pentru mine. Am visat la o astfel de competiție de când m-am apucat de acest sport. Pilotez de 20 de ani și nu am mai avut o astfel de oportunitate. Locul 2 este excelent pentru mine și chiar voi recomanda această competiție și prietenilor mei din Marea Britanie”, a spus belgianul.

„Cu siguranță, vom continuă să îmbunătățim evenimentul la fel cum am făcut-o și până acum. Mi-ar fi plăcut să fie și echipaje românești în concurs, nu am înțeles de ce nu au fost prezenți nici în acest an concurenți din țară”, a conchis George Grigorescu.