Pilotul Cristiana Oprea se alătură lotului național de juniori și va reprezenta România la etape internaționale de raliuri, cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului și a Federației Române de Automobilism Sportiv. În acest weekend, echipajul Oprea/ Cornel Șocariciu va concura la Rally Sliven în Bulgaria (10-12 iunie), a treia etapă a Trofeului Balcanic FIA ERT 2021.

Cristiana Oprea este singura femeie pilot din lotul național. A fost cooptată deoarece programul ei competițional din 2021 cuprinde deja etape europene, dar și pentru că este prima româncă pilot care a concurat în Campionatul European de Raliuri FIA ERC în afara țării, fiind o veritabilă deschizătoare de drumuri pentru femeile din motorsportul românesc.

Echipajul va lua startul cu un Peugeot 208 R2, o mașină de raliu cu tracțiune față cu care punctează la clasa RC4. Raliul va începe joi seara cu startul festiv din centrul orașului Sliven, urmând ca cele două zile de concurs să fie disputate vineri și sâmbătă, pe 169 de kilometri de probe speciale pe asfaltul din munții Balcani.

Este a treia participare a Cristianei la etapa din Bulgaria. Sportiva a concurat prima dată în Bulgaria în 2018 alături de copilotul Diana Hațegan, când au devenit primul echipaj feminin românesc care a concurat în afara țării în ultimii 50 de ani. Tot ele au debutat în 2019 în Campionatul European de Raliuri FIA ERC, la Rally di Roma Capitale, etapă încheiată cu succes pe podiumul ERC Ladies Trophy.

În 2021, Cristiana Oprea a făcut trecerea de la Cupa DACIA la o mașină cu omologare europeană, un Peugeot 208 R2 care îi va permite să își continue parcursul internațional, de data aceasta alături de copilotul Cornel Șocariciu. Tot din acest an, tânăra s-a alăturat proiectului UniCredit Leasing Motorsport Team, unde va beneficia de îndrumarea piloților Mihai Leu și Adrian Teslovan, ambii cu un palmares important în raliuri.