Emil Nestor a câștigat ediția inaugurală a acestei etape în 2019. Foto: Rally Photo Hunters

Campionatul Național de Viteză în Coastă 2020 va debuta în perioada 20-21 iunie cu prima etapă a sezonului, pe traseul din incinta Complexului Turistic și Sportiv Cheile Grădiștei, din vecinătatea comunei Moieciu, Județul Brașov.

Este pentru al doilea an consecutiv când drumul privat de la Cheile Grădiștei găzduiește o rundă de viteză în coastă, victoria din 2019 aparținându-i lui Emil Nestor, cel care a bifat atunci și primul succes din carieră la Open.

Traseul are un total de 3,3 kilometri, iar cel mai bun timp i-a aparținut tot lui Nestor, care a ajuns la finiș în 1:46,514.

Prima etapă din acest sezon va începe sâmbătă, 20 iunie, de la ora 9:30 cu primele trei manșe de recunoaștere, urmate de două antrenamente cronometrate. Duminică, în ziua decisivă, vor fi două manșe de recunoaștere, iar de la ora 13:00 este programat concursul cu cele două manșe ale sale.

Documentele pentru înscriere, hărțile și regulamentul particular pot fi accesate cu un simplu click aici.

Odată cu amânarea implementării Performance Factor pentru 2021, regulamentul competiției va rămâne același ca în sezonul anterior, astfel că toți concurenții vor fi distribuiți în două Categorii, una dedicată automobilelor de producție, iar cealaltă pentru mașinile de competiție.

În acest moment, încă există restricții privind participarea publicului la evenimentele sportive, astfel că, în momentul în care autoritățile vor emite un nou ordin, clubul organizator Auto Blic Brașov, va anunța în mod oficial dacă va fi permis accesul spectatorilor la etapă.

„În acest sens încercăm să suplinim lipsa informațiilor de la fața locului prin transmisii online și live streaming în ambele zile ale concursului. Suntem încrezători că până la startul competiției noi “relaxări“ vor fi aprobate de conducerea medicală a țării”, a declarat Cristian Andrei, directorul organizatoric al Cupei Cheile Grădiștei powered by Total.