Victoria din Serbia le-a asigurat lui Dan Gîrtofan și Tudor Mârza titlul de campioni în FIA Balkan Rally Trophy. Astfel, cei doi sunt calificați pentru finala European Rally Trophy împreună cu restul campionilor regionali.

Balkan Rally Trophy 2018 a programat până acum 5 etape, dintre care două în România, la Arad și Bacău. Ultima ar urma să aibă loc în perioada 12-14 octombrie în Bulgaria, însă FIA a anunțat că nu va oferi puncte pentru clasamentul general la această rundă.

„Am fost informați că nu se vor oferi puncte pentru clasamentul general la runda din Bulgaria, astfel că vom încheia pe prima poziția în FIA Balkan Rally Trophy din acest an. Ne bucurăm pentru această reușită, nu am luat-o în calcul la începutul sezonului, dar suntem bucuroși că tricolorul este acolo în vârf”, a declarat Dan Gîrtofan după aflarea veștii.

Gîrtofan și Mârza au participat la 3 dintre cele 5 etape Balkan Rally Trophy. Au terminat pe 2 la Arad, pe 3 la Bacău și au câștigat runda din Serbia, chiar săptămâna trecută.

Aceștia se pregătesc acum să își apere trofeul la Raliul Sibiului, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, care se va desfășura în perioada 4-6 octombrie la Sibiu.

Locul 2 în clasamentul Balkan Rally Trophy 2018 este ocupat de un alt echipaj românesc, format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, care au participat doar la etapele organizate în țara noastră, în timp ce pe 3 se află bulgarii Yordan Atanasov și Yanaki Yanakiev.

Pe lângă Balkan Rally Trophy, se mai desfășoară șase campionate regionale pe tot cuprinsul Europei, sub egida FIA: Alpine Rally Trophy, Baltic Rally Trophy, Benelux Rally Trophy, Celtic Rally Trophy, Central Rally Trophy și Iberian Rally Trophy.

Câștigătorii din fiecare astfel de campionat au șansa pe 16-17 noiembrie să participe la Raliul Portugaliei (Rally Casinos do Algarve), care este finala European Rally Trophy.