Un total de 84 de echipaje s-au înscris la ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Raliul Sibiului, care se va desfășura în perioada 4-7 octombrie.

Evenimentul, devenit deja unul de tradiție pentru motorsportul românesc, va decide totodată podiumurile finale ale sezonului 2018, după ce la Iași s-au stabilit primele nume ale campionilor, printre care și cel al campionului absolut. Simone Tempestini și-a asigurat al treilea titlu din carieră la numai 24 de ani.

58 de echipaje vor concura în CNRD, 4 vor participa în campionatul dedicat istoricelor, iar nu mai puțin de 22 sunt înscrise în Campionatul Național de Rally 2.

La numai o săptămână de la victoria din Raliul Serbiei, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor fi prezenți la Sibiu pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut.

De altfel, cei doi vor lupta și pentru locul secund în clasamentul general absolut contra echipajului Valentin Porcișteanu/Dan Dobre, în absența lui Bogdan Marișca. Totodată, campionul absolut Simone Tempestini a anunțat că nu va fi prezent la această rundă după ce și-a asigurat trofeul încă de la Iași.

În acest moment, lupta pentru locul secund arată astfel: 2. Porcișteanu 145p 3. Marișca 129p 4. Dan Gîrtofan 119p. Conform regulamentului, după această etapă, acestora li se vor scădea punctele obținute în cea mai slabă clasare personală a sezonului.

Deja campioni în Cupa Suzuki, la Clasa 9 și 2 Roți Motrice, dar și proaspăt debutanți în World Rally Championship, Raul Badiu și Gabriel Lazăr vor fi și ei prezenți la startul Raliului Sibiului.

Etapa va decide și titlul de campion la Clasa 3, Clasa 7, Clasa 11, Cupa Dacia, Juniori și Debutanți.

Lista de înscrieri este disponibilă aici.