Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor lua startul în weekend, în Portugalia, în runda care decide campionii FIA European Rally Trophy 2018.

Cei doi au câștigat FIA Balkan Rally Trophy în acest sezon, astfel că și-au asigurat biletele pentru finala europeană, care îi va aduce alături pe ceilalți campioni regionali de pe întreg continentul. Acest duel final se va da în cadrul Rally Casinos de Algarve.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să ne calificăm la finala European Rally Trophy. Este o provocare pentru noi această finală și sperăm să facem față cu brio. Cu siguranță vom avea parte de adversari dificili, care au arătat și ei ca sunt cei mai buni în cele 7 întreceri europene, dar suntem pregătiți să oferim cea mai bună variantă a noastră”, a declarat Dan Gîrtofan.

După o călătorie de aproape 4.000 de kilometri, Giri și Tudor se află deja în Portugalia. Cursa se va desfășura pe asfalt, pe parcursul a 2 zile de concurs, pe 16 și 17 noiembrie, având un total de 11 probe speciale, în zona orașului Portimao.

„Pentru mine și Tudor este o premieră această luptă pentru un titlu european, dar suntem gata să arătăm ce putem. Va fi un raliu de suflet, pe care îl dedic lui Tudor, băieților din echipa tehnică, dar și fanilor. Sunt foarte bucuros că am ocazia de a evolua pe niște probe speciale celebre, în fața publicului portughez, unul fin cunoscător al motorsportului și foarte implicat în tot ceea ce înseamnă fenomenul competițiilor auto și moto”, a adăugat dublul național la raliuri.