Sursa foto: autostiri.ro

Lucian Răduț este marele câștigător al Trofeului București, ultima etapă din Campionatul Național de Super Rally, care a avut loc în centrul Capitalei în prezența a mii de spectatori.

În acest weekend, motorsportul a revenit pe străzile Bucureștiului cu un eveniment special la care au luat parte piloți de top din România, care au în palmares peste 30 de titluri de campion absolut în raliuri, viteză în coastă și drift.

Un total de 55 de piloți atât din România, cât și invitați internaționali au luat startul pe traseul special amenajat între Arcul de Triumf și Piața Victoriei. Unul dintre deschizătorii de drum ai cursei, organizate de promotorul Mihai Leu prin AMC Racing, a fost nimeni altul decât triplul campion național absolut la raliuri și campion mondial WRC Junior, Simone Tempestini.

Printre numele importante prezente pe circuit s-au mai numărat Titi Aur, Bogdan Marișca, Paul Andronic, Bogdan Cuzma, Edu Stan, Lucian Răduț, Gunther Graef și Lucien Hora. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Frații Silviu și Andrei Dumitrescu au fost susținuți de nimeni altul decât bunicul lor, legendarul Marin Dumitrescu. Acesta din urmă, ajuns la 99 de ani, și-a reamintit de anii ’50, atunci când participa la celebrele curse „la șosea”, organizate în aceeași zonă.

Câteva mii de spectatori au asistat la primul eveniment major de motorsport organizat în București în ultimii trei ani după etapa internațională de drift. Virgil Stănescu (președintele echipei de baschet Steaua), Ioan Andone (fost mare fotbalist), Alexandra Dulgheru (jucătoare de tenis), Ana Bogdan (jucătoare de tenis), Mihai Covaliu (președintele COSR), primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ministrul sportului Ioana Bran, dar și alte personalități din viața sportivă și culturală au urmărit de pe margine competiția, o parte dintre ei alegând chiar să simtă adrenalina din dreapta concurenților.

Lucian Răduț a câștigat Trofeul The Best of Super Rally București, în timp ce pe clase, victoriile le-au aparținut lui Marișca (Clasa 1), Robert Barabas (2A), Adrian Teslovan (2B), Andrei Georgescu (3), Răduț (4) și Cătălin Cedric Ghigea (Istorice). Rezultatele complete sunt disponibile aici.