Dani Oțil s-a impus pentru al doilea an consecutiv în prima etapă din Campionatul Național de Super Rally. Cu două zile înainte să își serbeze ziua de naștere, Oțil a înregistrat o victorie clară la Deva, pe circuit stradal, având un avanaj de peste 3 secunde față de următorul clasat.

Un total de 39 de piloți s-au înscris la startul celui de-al treilea sezon de super rally, conceptul promovat de Mihai Leu. În premieră, la Deva, etapa s-a desfășurat după același sistem. În manșele de calificări s-au stabilit și clasamentele de la grupe, în timp ce manșele finale de concurs, cu cei mai buni 12, au contat exclusiv pentru trofeul Open, dedicat în memoria fostului pilot Valentin Banciu.

Calificați în finală, Vali Porcișteanu și Emil Ghinea nu au reușit să ia startul în lupta pentru prima poziție din cauza unor probleme tehnice, astfel că finala s-a desfășurat doar cu 10 piloți. De asemenea, din același motiv, Mihai Leu și bulgarul Evgeni Yankov au făcut doar una dintre cele trei manșe programate.

Câștigător anul trecut în etapa inaugurală de la Mangalia, Dani Oțil, pe un Radical SR4, s-a impus și la Deva, stabilind totodată și recordul acestui traseu. Cronometrul s-a oprit la 03:47,860 chiar în prima manșă din finală.

Pe 2 s-a clasat francezul Jerome France, la bordul unui monopost Formula Renault FR2, cu un timp de 03:48,918, stabilit pe ultima trecere, în timp ce podiumul a fost completat de campionul național en-titre Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), cu un timp final de 03:52,741.

Top 10 din finală a fost completat de Danny Ungur, Riccardo Tarabelli, Groza Elisei, Mihai Leu, Ionuț Moisii, Cornel Gărdean și Evgeni Yankov.

Așa cum e și la viteză în coastă, campionatul are și două categorii, una dedicată mașinilor de producție și una pentru cele de competiții. La prima, victoria i-a revenit lui Porcișteanu, în timp ce francezul Jerome France s-a impus în divizia mașinilor de competiție.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.