Sursă foto: ToomyPhoto

Bulgarul Ivan Ivanov este noul lider al Campionatului Național de Drift în urma desfășurării etapei a treia pe circuitul Rabocsring, devansându-l astfel pe Radu Moise, cel care a condus după primele două runde.

Runda de la graniță a strând piloți de pe întreg continentul. Pe lângă România, reprezentanți din Ungaria, Slovacia, Polonia, Ucraina, Bulgaria și Olanda au concurat în runda pusă în scenă de RoDrift și Drifting.hu.

Radu Moise nu a reușit să între în Top 24, bifând doar al 30-lea punctaj în calificări, rezultat de care a profitat Ivan Ivanov. Calificat în battle-uri de pe locul 10, bulgarul a fost eliminat în Top 16, însă a fost suficient pentru a prelua fotoliul de lider.

Înaintea etapei finale care va avea loc pe Transalpina, Ivanov are 220 de puncte, Moise a strâns 198, în timp ce campionul național en-titre Răzvan Frățianu a strâns 172.

Rezultatele calificărilor sunt disponibile aici.

Rezultatele battle-urilor sunt disponibile aici.

În runda considerată o adevărată bătălia europeană în drift, niciun român nu a reușit să urce mai mult de Top 16. Acolo s-au oprit Bogdan Pădurariu și juniorul Claudiu Adam, aceștia fiind cel mai bine clasați.

Clasamentul general de la Pro după 3 etape este disponibil aici.

Battle-urile s-au desfășurat în nocturnă, o premieră pentru o etapă din Campionatul Național de Drift, iar victoria i-a revenit lui Kevin Piskolty.

La clasa Semi Pro, cel mai bine clasați piloți români în calificări au fost tot juniori, Gabi Imre jr pe locul 10, iar Natalia Iocsak cu al 12-lea punctaj. În battle-uri, atât Imre jr, cât și Natalia s-au oprit în Top 8. Pe prima poziție s-a clasat ungurul David Filip.

Rezultatele calificărilor sunt disponibile aici.

Rezultatele battle-urilor sunt disponibile aici.

Clasamentul de la Semi Pro este dominat tot de un bulgar, Yordan Mladenov, cu 22 de puncte, fiind urmat de Gabi Imre jr, cu 194 de puncte. Natalia Iocsak este pe 3, cu 169 de puncte.

Clasamentul general de la Pro după 3 etape este disponibil aici.