Reprezentanţi ai Federaţiei Române de Automobilism Sportiv alături de piloţi şi maşinile lor de concurs au fost prezenţi joi, la invitaţia Senatului României, la evenimentul „Senatul Copiilor”, organizat în faţa Palatului Parlamentului cu ocazia Zilei internaţionale a copilului.

În curtea Palatului Parlamentului, copiii au putut pune întrebări unor piloţi precum Alexandra Teslovan sau Aurelian Albu şi s-au fotografiat cu maşina de raliu a lui Adrian Teslovan, maşinile de viteză în coastă de la Team Racing Friends şi două autovehicule pregătite pentru competiţiile off road şi rally raid.

Mii de copii au vizitat standurile unde au avut parte de activităţi culturale, educaţionale şi sportive, evenimentul fiind deschis de preşedintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu. Au mai fost prezenţi şi fostul ministru al Sportului, domnul Bogdan Constantin Matei, şi preşedinte Agenţiei Naţionale Anti Doping, domnul Ştefan Rohnean.

Evenimentul găzduit de Senatul României a fost organizat în parteneriat cu instituții publice și private şi organizaţii din România: UNICEF România, Salvați Copiii, World Vision România, Crucea Roșie Română, Jandarmeria Română, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de frontieră, Departamentul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului București, Amprenta de Bine, Federaţia Română de Automobilism Sportiv și un număr important de ambasade.

Scopul este acela de a valorifica și încuraja schimbul de expertiză și viziune, pentru ca vocea și implicarea tinerilor să devină mult mai vizibile în societate și în instituțiile statului.